Menu

Dispensarele din Comuna Nicolae Bălcescu au fost finalizate

Administrația locală a comunei Nicolae Bălcescu are o veste bună pentru locuitori: cele două dispensare (Dorobanțu și Nicolae Bălcescu) sunt finalizate, iar medicii urmează să se instaleze în noile cabinete. Astfel, oamenii vor avea parte de servicii de sănătate în condiții moderne, iar cadrele medicale vor putea oferi consultații în spații optime pentru desfășurarea actului medical. După cum ne-a mărturisit viceprimarul comunei, Nicolae Ciocănete, „dispensarele vechi, erau în imobile în care nu se mai putea sta, erau clădiri vechi, cu igrasie. La Dorobanțu doamnele doctor s-au mutat deja, iar în dispensarul din Nicolae Bălcescu medicii se vor muta în câteva zile. Toată investiția s-a realizat din bugetul local“.

În paralel cu finalizarea unităților medicale, primăria lucrează la amenajarea unor parcuri moderne pentru copii în cele două sate, dotate cu spații de joacă și relaxare. Și acest proiect este susținut din bugetul local.
Tot cu finanțare locală va demara un nou proiect destinat copiilor și tinerilor. Este vorba despre construirea unei săli de sport. ” Acum am finalizat documentația, iar în câteva zile începem lucrările propriu-zise la această sală. În ea se vor putea antrena și copii care sunt membri ai clubului nostru sportiv de taekwondo”, ne-a spus Nicolae Ciocănete. Valoarea totală a investiție se va ridica în jurul sumei de 500 de mii de lei.
Ca și alte unități administrativ-teritoriale din județul Constanța, comuna Nicolae Bălcescu așteaptă să primească din partea instituțiilor centrale finanțarea unor proiecte deosebit de importante pentru viața comunității. Este vorba despre un proiect privind asfaltarea mai multor km de drumuri comunale, un altul care vizează modernizarea iluminatului public și extinderea rețelei în zonele unde s-au construit noi locuințe. Și reabilitarea școlii din localitatea Dorobanțu este în atenția administrației locale, în acest sens fiind realizat un proiect depus spre finanțare.
Realizarea sistemului de canalizare este o investiție care a trecut de etapa eligibilității, în clipa de față fiind în etapa de licitație publică.
Prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală, se va realiza și reabilitarea căminului cultural, o investiție pentru care comuna Nicolae Bălcescu a primit fonduri de aproximativ 220 miii euro

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate