Menu
Prev Next

Centrul After School din comuna Pantelimon, a primit finanțare europeană!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat recent o nouă listă de proiecte selectate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), submăsura 7.2 – infrastructura educațională. Din județul Constanța, singurul proiect ales pentru finanțare este cel depus încă de anul trecut de administrația comunei Pantelimon - înființarea unui Centru Afret School. Valoarea eligibilă a investiției este de 238.586 mii euro.

Conform lui Vasile Neicu, primarul comunei Pantelimon, ”banii sunt necesari pentru ca fosta clădire a CAP să fie reabilitată și amenajată conform standardelor europene pentru a primi destinația de After School”.
Centrul va avea o bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare, vestiar, grupuri sanitare, șase camere și o sală unde va fi amplasată centrala termică alimentată cu combustibil solid. De asemenea, copiii se vor bucura de un spațiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum și de un parc.
”De investiția noastră vor beneficia copiii familiilor cu o situație materială deficitară. Totul va fi absolut gratuit. Condiția este ca ei să învețe, să-și dorească să continue studiile, iar noi, administrația locală vom face tot ceea ce ne stă în putință s-i ajutăm să-și finalizeze școala. Vor putea în acest Centru After School să-și facă temele, să se joace, să servească masa de prânz, astfel încât să nu mai resimtă diferența dintre ei și ceilalți elevi”, ne-a explicat Vasile Neicu, primarul comunei Pantelimon.
De asemenea, edilul ne-a declarat că-și dorește ca acești copii să plece din comună pentru a-și continua studiile și, este sigur că unii dintre ei se vor întoarce după aceea acasă pentru a pune umărul la dezvoltarea localității. În acest sens, primăria susține anual doi sau trei elevi de liceu cu burse sociale pentru ca aceștia să poată frecventa cursurile.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate