Menu
Prev Next

 Anul acesta se vor finaliza mai multe proiecte în comuna Pantelimon

În ultimii ani, comuna Pantelimon a arătat ca un adevărat șantier, în fiecare sat desfășurându-se ample lucrări de infrastructură. Fie că vorbim despre introducerea de rețele de canalizare sau de apă potabilă, sau de asfaltări și reabilitări de drumuri, Pantelimonul a cunoscut transformări vizibile.
Așa cum ne declara la finalul anului trecut primarul comunei, Vasile Neicu, „în anul 2017 vom finaliza proiectele de introducere a apei și a canalizării în Nistorești și Călugăreni”, lucrări ce sunt realizate în proporție de 95% și care, odată ce timpul o va permite, se vor apropia de sfârșit. În satul Călugăreni se va lucra și la terminarea proiectului stației de pompare a apei și a celei de epurare.

Pe lângă aceste lucrări, vor continua proiectele de asfaltare a străzilor din Pantelimonul de Sus. În paralel, Primăria și Consiliul Local vor suporta din bugetul propriu și construirea căminului cultural din satul Runcu.
De asemenea, anul acesta vor putea demara și lucrările la amenajarea unui Centru After School. Proiectul, în valoare de 325.000 euro, a trecut de prima etapă de selecție urmând ca investiția să primească și o sursă de finanțare prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Conform administrației locale, fosta clădire a CAP din Pantelimon urmează să fie reabilitată și amenajată conform standardelor europene pentru a primi destinația de After School.
Centrul va avea o bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare, vestiar, grupuri sanitare, șase camere și o sală unde va fi amplasată centrala termică alimentată cu combustibil solid. De asemenea, copiii se vor bucura de un spațiu de joacă amenajat în curtea centrului, precum și de un parc.
Comuna Pantelimon a derulat în ultimii ani proiecte în valoare totală de 54 de milioane de lei finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de dezvoltare Locală (PNDL).

 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate