Menu

Comuna Nalbant, cinci proiecte europene depuse pentru finanțare

Începutul anului 2017 a reprezentat pentru administrația locală a comunei tulcene Nalbant o perioadă în care s-a lucrat la nu mai puțin de cinci proiecte cu finanțare europeană. Acestea vor fi depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală în vederea obținerii finanțării. Sunt proiecte importante pentru dezvoltarea comunei, iar autoritățile speră că ele vor fi acceptate astfel încât viața oamenilor de aici să devină mai bună.

”Avem un proiect pe care o să-l depunem zilele acestea la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care vrem să asfaltăm drumul comunal DC 57 Nalbant – Trestenic”, ne-a declarat primarul comunei, Nicolae Ion. Este vorba despre 3,5 km de drum între cele două localități și de 3,5 km de drum în interiorul Nalbantului. De altfel, asfaltarea celor 7 km de drum comunal este investiția care se ridică la cea mai mare valoare, 6,5 milioane de lei.
Alte două proiecte pregătite de administrația publică locală a comunei Nalbant privesc modernizarea Școlii din satul Nicolae Bălcescu (lucrări de izolare, împrejmuire, modernizare grupuri sanitare, modernizare sălii de curs) și extinderea și modernizarea grădiniței din Nalbant. Ambele proiecte vor fi depuse în vederea obținerii finanțării prin PNDL.
Și dispensarul din Nalbant este prins într-un plan de reabilitare și modernizare, proiectul ajungând zilele acestea pe masa celor de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în speranța obținerii banilor necesari.
Al cincilea proiect pe care administrația condusă de Nicolae Ion îl are pregătit în vederea obținerii finanțării are ca scop realizarea unui puț forat și modernizarea sistemului de canalizare în satul Nicolae Bălcescu. Ar fi al treilea puț care ar oferi oamenilor un mai bun acces la apă, mai ales pe timpul verii. Prin modernizarea sistemului, primăria vrea să construiască mai multe cămine de apă pe rețea, astfel încât în momentul intervențiilor să existe posibilitatea opririi temporare a apei doar pentru un perimetru restrâns.
În așteptarea deschiderii axelor de finanțare și a selecției de proiecte, administrația Nalbantului derulează alte proiecte începute deja: alimentare cu apă sat Trestenic (urmează montarea bazinului și racordarea la energie electrică - PNDL), dispensar în localitatea Nicolae Bălcescu – fonduri de la bugetul local, Cămin Cultural în Nicolae Bălcescu.
De asemenea, primarul Nicolae Ion, are intenția de a ajuta și lăcașele de cult din Nalbant și Nicolae Bălcescu, ultimul fiind în stadiul de reabilitare.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate