Menu

Concursul de cai, o tradiție păstrată cu sfințenie în comuna Mihail Kogălniceanu

În comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu tradițiile se păstrează cu sfințenie. Chiar dacă începutul de an a împiedicat desfășurarea concursului de cai din cauza viscolului și a căderilor masive de zăpadă, după aproape o lună (când vremea a intrat în tiparele normale), Consiliul Local și Primăria au organizat mult așteptatul eveniment. În mod normal, concursul de cai și botezul se desfășoară în fiecare an în comuna Mihail Kogălniceanu de sărbătoarea Bobotezei, atunci când apele sfințite se revarsă peste ”toată făptura”.

La concurs au participat doar locuitori ai comunei (condiție impusă de organizatori). La cele trei categorii: frumusețe, harnașamente și viteză s-au înscris 45 de competitori care au avut de înfruntat pe lângă concurenți și temperaturi scăzute.
Evenimentul, desfășurat în spatele restaurantului ”Luceafărul”, a început cu un scurt ceremonial religios în care frumoasele animale au primit din partea preoților din comună tradiționalul botez pentru a fi sănătoase și apte de muncă tot anul.
Primarul Ancuța Belu a anunțat cu această ocazie că, începând de anul viitor, competiția se va desfășura și în celelalte sate care aparțin de comună (Piatra și Palazu Mic), astfel încât crescătorii de cai să poată participa în număr cât mai mare la concurs.
Consiliul Local și Primăria Mihail Kogălniceanu au oferit diplome și premii în bani concurenților care s-au clasat pe primele locuri.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate