Menu
Prev Next

Proiectul construirii unei grădinițe în comuna Ciucurova a primit finanțare europeană

“Numărul mare al copiilor din comună ne-a determinat să realizăm acest proiect. O nouă grădiniță era mai mult decât necesară”, declara cu ceva timp în urmă primarul Marin Șerban. Iar necesitatea acestui proiect a primit undă verde și din partea forurilor europene care vor finanța construcția. Astfel, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, comuna Ciucurova va primi 225.717 euro.

În momentul de față administrația locală a trecut la etapa de scoatere la licitație a proiectului. Un prim anunț publicat recent pe SEAP solicita oferte pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru investiția „Construcție grădiniță în localitatea Ciucurova, comuna Ciucurova”. Obiectul contractului ar consta în servicii de proiectare faza PT+DE, verificare tehnică proiect, documentație avize, acorduri, autorizații (inclusiv DTAC) și asistență tehnică proiectant pe parcursul execuției lucrărilor la obiectivul de investiții finanțat prin PNDR 2014-2020, Submăsura 7.2.
Noua grădiniță ce se va construi în localitatea reședință de comună, va fi situată în incinta Școlii Vechi, într-un spațiu ce este mai mult decât adecvat pentru noua unitate de învățământ. Cei mici se vor putea bucura de cele mai noi facilități, de spații moderne dotate după standarde europene. Grădinița se va întinde pe o suprafață de 318 mp, va avea patru săli, două grupuri sanitare, un vestibul și un birou. De asemenea, va avea și spații de joacă atât în interiorul clădirii, cât și în curte. Totodată, conform primarului Marin Șerban, administrația locală intenționează derularea unui proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală, proiect menit să doteze școlile din comună la standarde europene, astfel încât copiii să aibă posibilitatea de a studia în condiții excelente. Comuna Ciucurova are o populație de aproape 2000 de persoane și este compusă din trei sate: Atmagea, Fântâna Mare și Ciucurova.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate