Menu

15 proiecte pentru dezvoltarea Babadagului așteaptă finanțarea!

Într-un mesaj transmis locuitorilor orașului Babadag, primarul Georgian Caraman a prezentat lista proiectelor pe care administrația locală le-a depus deja la mai multe instituții guvernamentale pentru obținerea finanțărilor. Unele dintre acestea zac, din păcate, de mai bine de un an în birourile Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) – Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), altele fiind depuse în ultimele zile ale anului 2016.

 

Cert este că toate aceste ”proiecte vizează dezvoltarea continuă a orașului nostru și îmbunătățirea continuă a infrastructurii specifice. Aceste proiecte sunt deja cunoscute, făcute publice prin programul prezentat în campania electorală pentru alegerile locale. Sper să fie cât mai multe dintre aceste proiecte care să prindă viață și să se materializeze în concret. Avem nevoie de lucrări în continuare, avem nevoie de bani pentru toate acestea. Bugetul local este prea mic pentru a susține asemenea lucrări de anvergură. Să sperăm că așa va fi,” a subliniat primarul Caraman în mesajul transmis oamenilor.
Astfel, prin PNDL, orașul Babadag intenționează să obțină finanțarea pentru lucrări de canalizare și apă potabilă pe străzile Fabricii, Florilor, Morii, Aurel Vlaicu și altele. Valoarea acestor lucrări s-ar ridica la 1,6 milioane de lei, cererea de finanțare fiind depusă încă din luna ianuarie 2016. Un alt proiect care așteaptă un răspuns pozitiv din partea Ministerului Dezvoltării presupune asfaltarea străzilor Daciei, Vasile Lupu și Vasile Alecsandri ( 1,29 milioane de lei). Și alte străzi din oraș sunt vizate de lucrările de asfaltare, fiind depusă o cerere de finanțare prin PNDL de 1,3 milioane de lei pentru lucrări de asfaltare strada Fabricii, Florilor, Morii, Aurel Vlaicu, Pavel Gheorghe și altele.
Pentru construirea a două poduri ( str. Florilor cu str. Avram Iancu și str. Pavel Gheorghe cu str. Plavat) sunt depuse două proiecte pentru obținerea finanțării din partea PNDL (2 milioane de lei). Alte cinci proiecte ce vizează asfaltarea unor străzi, amenajarea unor trotuare, modernizarea rețelelor de apă și canalizare sunt pe masa decidenților MDRAP încă din 18 ianuarie 2016.
În ultimele zile ale anului 2016, administrația condusă de Georgian Caraman a depus nu mai puțin de trei proiecte ANL (Agenția Națională pentru Locuințe) pentru construirea de locuințe de serviciu, locuințe pentru tineri destinate închirierii și locuințe pentru tineri destinate închirierii exclusiv pentru tinerii specialiști din domeniul învățământului și sănătății. Fiecare proiect presupune construirea a câte 16 apartamente.
Nu în ultimul rând, prin Compania Națională de Investiții (CNI), administrația Babadagului dorește construirea unui bazin didactic de înot, în valoare de 6,5 milioane de lei și construirea unei săli de sport cu 180 de locuri în tribune, în valoare de 3,3 milioane de lei. Ambele proiecte au fost depuse la CNI în data de 29 decembrie 2016.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate