Menu
Prev Next

Măsurile cuprinse în planul operativ de iarnă al orașului Măcin

Anul 2017 a debutat în forță din punct de vedere meteorologic. Timp de mai multe zile localitățile din Dobrogea s-au confruntat cu diferite coduri și avertizări de vreme rea (viscol și căderi masive de zăpadă). Astfel, autoritățile locale și județene au avut de luat o serie de măsuri, începând cu închiderea drumurilor și terminând cu amânarea începerii școlii cu o săptămână. La nivelul administrațiilor locale s-a acționat conform planurilor operative de iarnă, adoptate de către Consiliile Locale, planuri menite să eficientizeze intervențiile în teren a personalului avizat.

Planul operativ adoptat de către consilierii locali ai orașului Măcin încă din luna octombrie 2016, prevede constituirea unui comandament de iarnă condus de către primarul Nicolae Topoleanu, asistat de către Cristian Pricop – viceprimar. Din acest comandament mai fac parte și reprezentanți ai Protecției Civile, Consiliului Local, Poliției Locale, ISU, Poliției Măcin etc. Primele măsuri pe care acest comandament trebuie să le ia constau în asigurarea alimentării cu gaze naturale a centralelor termice, pregătirea utilajelor pentru deszăpezirea carosabilului, a trotuarelor, unităților de alimentație publică, a spitalului, a școlilor, accesul ambulanțelor și a pompierilor. O serie de alte măsuri luate de către comandament prevăd constituirea de echipe de deszăpezire, stabilirea traseelor pentru deszăpezire, constituirea stocurilor de combustibil pentru utilajele cu care se intervine și pregătirea unor spații încălzite pentru posibilele persoane blocate în trafic ce trebuie cazate.
La nivelul orașului Măcin se acționează iarna aceasta cu un încărcător frontal tip Wolla, un tractor cu lamă, un încărcător frontal tip Aussa (aceste utilaje aparținând administrației locale), și cu o serie de utilaje închiriate de la mai multe societăți comerciale: patru încărcătoare frontale tip Wolla, 3 buldoexcavatoare și o freză pentru îndepărtarea zăpezii.
Utilajele de deszăpezire trebuie să intervină pe toate drumurile și străzile aflate în administrarea orașului Măcin.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate