Menu
Prev Next

2016, anul faptelor de suflet în comuna Dăeni

Anul 2016 a fost pentru comunitatea din Dăeni, județul Tulcea, unul plin de realizări nu numai pe plan social, ci și pe plan spiritual. Beneficiind de o bună legătură dintre administrația publică locală și biserica din localitate, oamenii s-au putut bucura de activitatea intensă a parohiei coordonate de părintele Alexandru Balaban.

Dar, anul trecut va rămâne pentru totdeauna în istoria scrisă a bisericii Sf. Cuvioasă Parascheva din Dăeni, deoarece a fost anul în care s-au finalizat lucrările de restaurare (luna septembrie), locașul de cult fiind resfințit în data de 16 octombrie 2016 de către Preasfințitul Visarion, episcopul Tulcii. Un aport considerabil la această restaurare a avut-o Consiliul Local Dăeni, în frunte cu edilul, Marian Mihăiță Gherghișan. Cu acest prilej, în semn de apreciere, episcopul Visarion a oferit distincții și diplome de vrednicie celor care au făcut posibilă această resfințire: preotului paroh, Alexandru Balaban - distincția de iconom-stavrofor, preotului Axente Vasile - distincția de sachelar, primarului comunei Dăeni - Crucea Sfântului Iachint de Vicina pentru mireni, familiilor Preda Emilian și Preda Marian și celorlalți enoriași care au ajutat - diplome de ctitorie.
Totodată, cu ocazia Zilei Naționale a României, primăria Dăeni a făcut posibilă participarea unui grup de 20 de copii din comună la un spectacol extraordinar susținut de Fanfara Forțelor Navale și Corala Armonia pe scena Casei de Cultură din Constanța.
Activitatea socială a parohiei Dăeni s-a materializat în anul 2016 prin oferirea săptămânală a 70-100 de porții de mâncare (hrană caldă) unor copii, bătrâni, persoane din familii cu venituri mici. De asemenea, 10 familii au beneficiat de un ajutor bănesc din fondurile parohiei în valoare totală de 3.000 lei pentru rezolvarea problemelor personale (haine, medicamente, hrană, ajutor de înmormântare).
Așa cum părintele Balaban a exprimat public pe o rețea de socializare, în anul 2017 parohia speră să reușească ”în parteneriat cu Consiliul Local Dăeni și cu sprijinul domnului primar, Marian Mihăiță Gherghișan, achiziționarea unui teren pentru ridicarea unui așezământ social destinat celor în suferință”.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate