Menu
Prev Next

Ample lucrări de deszăpezire la Cernavodă

Ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate în toată regiunea Dobrogei în perioada 6-17 ianuarie (diferite coduri de viscol și ninsoare), pe raza orașului Cernavodă administrația publică locală a decis activarea serviciului de permanență (asigurat de Dispeceratul poliției locale). De asemenea, s-a trecut la pregătirea spațiilor de adăpostire pentru persoanele blocate în trafic și persoanele fără adăpost, cele blocate în trafic fiind cazate la internatul școlar din str. Cazărmii nr. 6 , iar persoanele fără adăpost la Căminul de bătrâni din str. 1907 nr. 10 .

De asemenea, pe raza orașului Cernavodă s-a acționat permanent pentru înlăturarea zăpezii de pe carosabil cu: două gredere, două buldoexcavatoare cu lamă, patru buldoexcavatoare pentru înlăturat zăpada și împrăștiat materialul antiderapant, o freză pentru zăpadă, o freză pentru deszăpezit trotuare, patru basculante și un utilaj pentru pentru prepararea și împrăștierea clorurii de calciu.
La toate sesizările cetățenilor (doar într-un singur weekend s-au înregistrat peste 50 de apeluri) comandamentul de iarnă a orașului a răspuns cu promptitudine. Printre acestea, două gravide au solicitat și au primit sprijinul echipelor de intervenție pentru a fi transportate la spital. Una dintre ele a născut la Spitalul Orășenesc Cernavodă, iar cea de-a doua a fost transportată la Spitalul Municipal Medgidia de un echipaj SMURD însoțit de un utilaj de deszăpezire.
Operațiunea de deszăpezire din oraș a fost verificată personal și de prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu. Acesta s-a întâlnit cu primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță și a verificat rezultatul operațiunilor de deszăpezire care s-au efectuat în oraș. Prefectul s-a declarat mulțumit de modul în care administrația publică locală a gestionat situația și a acționat pentru asigurarea aprovizionării cu combustibil și alimente și pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de iarnă în oraș..
În continuare, pentru curățarea și îndepărtarea zăpezii, acolo unde nu a fost posibilă depozitarea acesteia fără a afecta traficul, autoritatea publică locală a dispus închiderea temporară a unor porțiuni de străzi și intersecții. De asemenea, au fost curățate de zăpadă și o parte din parcările din oraș, acolo unde nu au fost mașini parcate și s-a putut interveni cu utilajele. Angajații de la SC Utilități Publice Gospodăria Comunală împreună cu beneficiarii de ajutor social au curățat, trotuarele din zonele cel mai circulate și curțile instituțiilor de învățământ(peste 100 de persoane).
Și pompierii militari din Cernavodă s-au oferit voluntari și au deszăpezit curțile mai multor persoane vârstnice din cartierul I.D. Chirescu.

 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate