Menu

Primăria Măcin susține învățământul local

Școlile din orașul Măcin sunt pregătite pentru primul sunet de clopoțel. Peste 1000 de elevi vor învăța anul acesta în clase moderne, având cele mai bune condiții de studiu. Pe timpul verii, administrația locală s-a îngrijit în cel mai mic detaliu de reparațiile necesare clădirilor și sălilor de curs. La Şcoala Gimnazială “Gheorghe Banea” (cea mai mare şcoală din zonă, având și Grădinița nr.3 în subordine), unde învaţă peste 520 elevi, s-au efectuat lucrări de mărire a spațiilor sanitare, de amenajare a unor noi încăperi pentru depozitarea diferitelor materiale didactice, de zugrăvirea tuturor sălilor de curs, laboratoarelor, holurilor și toaletelor.

Totodată, s-a realizat și dezinsecția și deratizarea școlii, repararea mobilierului și întreținerea parcului. S-a amenajat și o parcare pentru persoanele cu dizabilități. Școala derulează și un proiect de educație ecologică, inițiere în astronomie și orientare turistică, ”JUNIOR ASTRONOMER RANGER”, derulat în zona ”Fântâna de leac” din Parcul Național Munții Măcinului. Proiectul se realizează în baza unui parteneriat închiat între Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului, Şcoala „Gheorghe Banea”, Societatea Ştiinţifică „ Orion” Tulcea, Primăria oraşului Măcin, Palatul Copiilor Tulcea, Parohia Sf. Maria Măcin, Casa de cultură „Gr. Chiazim” Măcin. Primarul orașului, Nicolae Topoleanu, a sprijinit acest demers încă de la început, din anul 2013. Și la Liceul Tehnologic din oraș, pregătirile pentru începerea noului an școlar s-au finalizat. În cele două corpuri de clădiri (unul cu săli de clasă şi unul cu ateliere) au fost făcute, pe parcursul vacanței de vară, lucrări de reparații curente şi de igienizare. Astfel, cei 312 elevi ai liceului vor învăța în condiții moderne. Administrația locală Măcin sprijină și cadrele didactice care sunt nevoite să facă naveta, decontându-le această cheltuială, iar pe elevii buni la învățătură îi răsplătește cu burse de merit.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate