Menu

A fost finalizat proiectul „Promenada Turistică” din Eforie Nord

Miercuri, 2 decembrie, la sediul administrativ al Primăriei orașului Eforie a fost organizată conferința de presă privind finalizarea proiectului privind promenada turistică din Eforie Nord.
Prin intermediul acestui proiect a fost reabilitată faleza cuprinsă între hotelurile Acapulco, Belona și aleea Belona.

În cadrul proiectului au fost realizată extinderea aleii de promenadă pe latura scurtă și montarea unui parapet nou, realizat din montanți prefabricați din beton armat cu finisaj din similipiatră pe coronamentul noii alei; s-au construit trei noi puncte de belvedere printr-o lărgire cu 1,70 m a promenadei; s-a refăcut pavimentul cu dale sau pavele din beton sau similipatră, prelucrate astfel încât să asigure o suprafață antiderapantă; s-au montat bănci din fontă de-a lungul aleii; s-au montat coșuri pentru colectarea gunoiului; s-a înlocuit întregul sistem de iluminat și s-a montat un sistem de supraveghere video a întregii zone.
Programat inițial să se desfășoare pe o perioadă de 18 luni (03.12.2013- 02.06.2015), proiectul a necesitat prelungirea perioadei de implementare cu șase luni, pentru soluționarea problemelor tehnice apărute la faleza inferioară, situație ce a fost remediată atât din resurse proprii ale proiectului cât și prin contribuția Primăriei.
Valoarea proiectului a fost de 9.895.834,17 lei, în timp ce valoarea eligibilă s-a ridicat la 7.965.235,70 lei. Finanțarea nerambursabilă a acoperit 98% din valoarea eligibilă totală a proiectului, în timp ce contribuția Primăriei Eforie a fost de 2% din cheltuielile eligibile.
Prin implementarea proiectului „Promenada turistică Eforie Nord” s-a vizat promovarea și valorificarea patrimoniului cultural și arhitectonic din orașul Eforie Nord în vederea stimulării creșterii economice locale și regionale și creării de noi locuri de muncă în contextul protejării mediului înconjurător și asigurării dezvoltării durabile.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate