Menu

La Eforie s-au demarat lucrările pentru rețeaua de gaze naturale

Luni, 23 noiembrie 2015, la Eforie s-a dat startul lucrărilor pentru rețeaua locală de gaze naturale, în cadrul proiectului: ”Înființare distribuție gaze naturale în orașul Eforie – rețea de distribuție și branșamente media presiune pentru alimentarea cu gaze naturale a localităților Eforie Nord și Eforie Sud – județul Constanța”.

În prezența reprezentanților companiei care va asigura furnizarea de gaze naturale în orașul Eforie, a constructorilor și a companiilor de utilități, primarul Ion Ovidiu Brăiloiu a predat amplasamentul și a inaugurat lucrările în Eforie Nord, în zona Steaua de Mare, punctul de intrare a rețelei de gaze naturale în orașul Eforie.
Lucrările se vor desfășura în conformitate cu graficul stabilit prin Autorizația de construire nr. 119 / 2014. În Eforie Nord lucrările vor înainta în paralel pe zona faleza – Bd. Tudor Vladimirescu și către Bd. Traian, iar pentru Eforie Sud prioritară este traversarea magistralei către zona Bd. Republicii.
Primarul Ion Ovidiu Brăiloiu a declarat: ”proiectul de introducere a gazelor naturale în Eforie a fost unul dificil, pentru că nu s-au găsit soluții tehnice, acceptate de către Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei, pentru ca rețeaua magistrală să traverseze canalul Dunăre – Marea Neagră în condiții de siguranță deplină. Din acest motiv, deși Primăria Eforie a făcut foarte multe demersuri, din punct de vedere tehnic nu s-a putut avansa decât în momentul realizării podului nou peste canalul Dunăre – Marea Neagră”.
Conform proiectului, Primăria orașului Eforie va asigura lucrările de terasament, de pregătire a terenului pentru introducerea conductelor, în timp ce operatorul de gaze naturale va asigura infrastructura tehnică necesară pentru înființarea rețelei. Totodată, pe măsura ce lucrările înaintează, Primăria orașului Eforie va asigura refacerea sistemului rutier afectat de lucrări, precum și trotuarele din toate zonele afectate.
Primarul Brăiloiu a mai precizat că ”investiția este una de mare importanță pentru toți cetățenii și agenții economici din Eforie, care va duce la dezvoltarea orașului nostru și chiar la diversificarea ofertei turistice. În același timp, pentru Primărie este un efort financiar deosebit și majoritatea fondurilor pentru investiții vor fi dirijate către lucrările pentru rețeaua de gaze naturale. Dar suntem pregătiți pentru această situație și toate investițiile majore vor fi finanțate prin fonduri europene, pentru ca, în paralel, să putem asigura continuitatea lucrărilor pentru rețeaua de gaze”.
Lucrările demarate se desfășoară în conformitate cu contractul 10.060 / 2014, între Primăria orașului Eforie și SC Congaz SA Constanța și după ce au fost emise toate aprobările, avizările și punctele de vedere legale de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate