Menu

Zilele Recoltei sărbătorite pentru prima dată în orașul Ovidiu

Primaria Ovidiu, în colaborare cu Consiliul Local și Centrul Cultural al orașului Ovidiu au organizat weekend-ul trecut, pentru prima dată „Zilele Recoltei”. Contactat telefonic, primarul orașului, George Scupra ne-a declarat: „Este prima ediție, nu s-a mai organizat niciodată un asemenea eveniment în Ovidiu, nu știu de ce, până la urmă se organizează peste tot în țară. În zona Ovidiu avem fermieri destul de mulți, mari și puternici, pe satele aferente, Poiana și Culmea”. Deasemenea acesta ne-a mai declarat: „ Am încercat să acoperim toată paleta, ca gospodinele să se poată pregăti așa cum se cuvine pentru iarnă”. La eveniment au fost prezenți diverși producători , de la crescători de animale, producători de lactate, apicultori, producători de legume-fructe și viticultori din zona Culmea.

Un articol de Viviana MIHĂLȚEANU

Duminică, în prima zi a târgului, expunerea cu vânzare a produselor pregătite de producătorii locali a avut loc concomitent cu un spectacol oferit de organizatori. Programul artistic a fost întreţinut de ansamblurile folclorice Dobrogeanca, Armânamea şi Nachko din Sofia. De asemenea, pe scenă au urcat și binecunoscuții Puya, Anda Adam şi Ionuţ Galani.
Cei interesați de aceste produse tradiționale mai pot cumpăra aceste produse de sezon la preț de producător toată săptămâna aceasta.

Orașul Ovidiu are de acum stemă oficială

Consilierii locali ai primăriei au aprobat, în ultima şedinţă, stema oraşului Ovidiu. Stema este compusă dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, timbrat cu o coroană murală cu cele trei turnuri specifice oraşelor. În interiorul scutului se regăsesc semnele şi elementele reprezentative ale localităţii Ovidiu: statuia lui Ovidiu, care face referire la etimologia numelui localităţii, cetatea, care simbolizează fortificaţia romano-bizantină de pe teritoriul localităţii, ecluza, care face referire la transportul naval, zidul de piatră, care face referire la vechea denumire oficială a oraşului - Canara, şi barca, ce simbolizează faptul că oraşul se află în apropierea lacului Siutghiol.


Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate