Menu
Ești victima abuzului și bătăii de joc a autorităților? Te invităm la Dezvăluiri LIVE pentru a-ți face cunoscute nemulțumirile. Contactează-ne pe Facebook pentru a programa emisiunea. Vei intra în direct prin telefonul tău cu cameră video, un cont de Skype (gratuit) și o conexiune internet. Emisiunile anterioare le vezi aici: facebook.com/ziarul.dezvaluiri/videos/

Administrație Locală

S-a semnat finanțarea pentru Reabilitarea Ansamblului ”Vasile Cotovu” din Hârșova

Zilele acestea, administrația locală a orașului Hârșova a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de restaurare, conservare și punere în valoare a Ansamblului Școala Veche ”Vasile Cotovu”. UAT (Unitatea Administrativ-Teritorială) Hârșova îi are ca parteneri în acest proiect pe Municipalitatea Krushari, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul de Istorie din Dobrich.

Citeşte mai departe ...

Sarichioi: Proiecte de peste 22 milioane de lei, așteaptă finanțarea

Conform Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în luna mai se vor anunța proiectele ce vor primi finanțare europeană prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Majoritatea administrațiilor locale au deja depuse proiecte în acest sens, așteptând doar publicarea selecției.
Aceasta este și situația comunei tulcene Sarichioi care, la inițiativa primarului Finoghen Vitali Cristian, are depuse, printre altele, trei proiecte cu finanțare PNDL, toate trei însumând o investiție de peste 20 de milioane de lei. Primul dintre acestea este proiectul de ‘’construire, dotare şi împrejmuire Grădiniță copii – localitatea Sarichioi, comuna Sarichioi’’, cu o valoare totală de 2.067.000 de lei, cofinanțarea din bugetul local fiind de 207 550 lei.

Citeşte mai departe ...

Orașul Măcin, reguli importante pentru autorizarea lucrărilor pe domeniul public

Primăria Orașului Măcin a publicat recent Regulamentul privind aprobarea metodologiei de refacere a infrastructurii domeniului public și/sau privat din localitate. Astfel, orice locuitor sau persoană juridică ce dorește să efectueze vreo intervenție pe domeniul public trebuie să respecte cu strictețe prevederile acestui document.
Încă de la început, se menționează că ”orice intervenție pe domeniul public în scopul refacerii întregului sistem rutier va fi realizată în baza unei autorizații de construire și a documentației tehnice aferente acesteia, în conformitate cu normativele tehnice în vigoare”. În sensul acestui regulament, trebuie avut în vedere că administratorul străzilor și drumurilor din orașul Măcin este SC Edilitar Salub Term SRL, societate care îl are ca acționar unic pe UAT Măcin, fiind sub autoritatea Consiliului Local.

Citeşte mai departe ...

Comuna Fântânele, proiecte în derulare

Așa cum anunța încă de anul trecut, administrația publică locală a comunei constănțene Fântânele, a demarat lucrările de construire a unei case mortuare care să îndeplinească cerințele Uniunii Europene privind regulile de înhumare. Susținută cu bani de la bugetul local, investiția va veni în sprijinul locuitorilor deoarece este prevăzută, pe lângă camera mortuară, cu un spațiu de 180 de locuri pentru mese sau alte obiceiuri ce țin de slujba înmormântării. În acest sens se va amenaja și o bucătărie utilată complet, precum și grupuri sanitare.
Construcția se ridică în incinta bisericii din localitate, ””Înălțarea Domnului”, iar autoritățile speră ca din această toamnă să fie funcțională.

Citeşte mai departe ...

Parcurile din comuna Ceamurlia de Jos vor fi modernizate

Pe lîngă proiectele de infrastructură depuse spre finanțare sau aflate în stadiul de implementare, administrația locală a comunei Ceamurlia de Jos (județul Tulcea), va finanța de la bugetul local propriile proiecte necesare dezvoltării celor două localități aparținătoare – Lunca și Ceamurlia de Jos.
După cum ne-a declarat primarul comunei, Mihai Cârciumaru, ”avem prevăzut în bugetul local un proiect de modernizare a parcurilor în ambele localități. Vom realiza și împrejmuirea acestora pentru a asigura protecția în special a copiilor care se vor juca aici”. Pe lângă lucrările de reabilitare și modernizare a parcurilor, se vor amenaja spații de joacă pentru cei mici, locuri unde să se relaxeze și să se joace în siguranță.

Citeşte mai departe ...

Dispensarele din Comuna Nicolae Bălcescu au fost finalizate

Administrația locală a comunei Nicolae Bălcescu are o veste bună pentru locuitori: cele două dispensare (Dorobanțu și Nicolae Bălcescu) sunt finalizate, iar medicii urmează să se instaleze în noile cabinete. Astfel, oamenii vor avea parte de servicii de sănătate în condiții moderne, iar cadrele medicale vor putea oferi consultații în spații optime pentru desfășurarea actului medical. După cum ne-a mărturisit viceprimarul comunei, Nicolae Ciocănete, „dispensarele vechi, erau în imobile în care nu se mai putea sta, erau clădiri vechi, cu igrasie. La Dorobanțu doamnele doctor s-au mutat deja, iar în dispensarul din Nicolae Bălcescu medicii se vor muta în câteva zile. Toată investiția s-a realizat din bugetul local“.

Citeşte mai departe ...

O ultimă șansă pentru chiriașii rău-platnici ai Primăriei Cernavodă

Consiliul Local al orașului Cernavodă a luat în discuție, la ultima ședință de lucru, problema sumelor restante pe care unii chiriași care locuiesc în imobilele Primăriei le au către administrația locală. La momentul actual, rău-platnicii au restanțe totale de peste 318.000 lei, din care 202.000 la chirii, iar diferența la încălzire, apă caldă și servicii de apă și canalizare. În plus, contractele de închiriere ale acestora au ajuns la termen.

Citeşte mai departe ...

Începe festivalul Dapyx de la Medgidia. Iată programul

Primăria Municipiului Medgidia are deosebita onoare de a vă invita în perioada 28 aprilie – 1 mai 2017, pe Stadionul Municipal ”Iftimie Ilisei”, la prima ediție a ineditului Festival Internațional de Jocuri și Reconstituiri Istorice ”Dapyx” - Medgidia.
Municipiul Medgidia este situat pe legendarele meleaguri din inima Dobrogei, locuite de geți, în urmă cu mai bine de două milenii. Impresionanta amprentă istorică purtată de poporul român a inspirat administrația publică locală să organizeze un eveniment unic în România - primul festival de reconstituire istorică care acoperă momente din toate epocile civilizației.
Denumirea festivalului readuce la viață numele regelui Dapyx, străvechi stăpânitor și erou al acestor ținuturi, care a pierit apărându-și teritoriile natale, în luptele geto – romane din anii 29 – 28 a. Chr.
Unicitatea evenimentului este asigurată prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociațiile de profil participante: Antichitate, Evul Mediu și Epocile Modernă și Contemporană, prin demonstrații de luptă, ateliere tematice de ceramică, pielărie, fierărie, țesătorie, gastronomie, prin intermediul concertelor susținute de artiști consacrați și nu în ultimul rând, prin muzică și dans.

Citeşte mai departe ...

Serbare câmpenească, de 1 Mai, la Cumpăna

A devenit o tradiție ca de 1 Mai, Comuna Cumpăna să organizeze pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră o serbare câmpenească. Evenimentul va începe de la ora 11, la el fiind așteptață să participe atât locuitorii comunei, cât și oaspeți din Constanța sau alte localități. Primarul comunei, Mariana Gâju, împreună cu reprezentanții Consiliului Local au pregătit un spectacol în cadrul căruia vor urca pe scenă artiști din Cumpăna, membrii ansamblurilor foclorice ”Mugurașii Cumpenei”, ”Româncuța”, ”Boboceii Cumpenei”, Ansamblul de Dansuri Turcesti ”Kardelen”, soliștii vocali : Luzinschi Ștefania, Iordan Elena, Câmpanu Cătălin.

Citeşte mai departe ...

Primăria Babadag a făcut public stadiul lucrărilor din oraș

Așa cum deja i-a obișnuit pe locuitorii orașului Babadag, primarul Georgian Caraman a postat pe o rețea de socializare starea actuală a lucrărilor pe care administrația locală le desfășoară în localitate. Deoarece zilele acestea creștinii au sărbătorit Învierea Domnului, în Babadag au fost demarate ample lucrări de curățenie de primăvară, prin toaletarea copacilor, amenajarea fântânii arteziene, instalarea unor lumini festive în zona centrală a orașului, ”doar pentru bucuria copiilor și ca o tradiție ce se dorește permanentizată”, precizează primarul.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate