Menu
Prev Next
Ești victima abuzului și bătăii de joc a autorităților? Te invităm la Dezvăluiri LIVE pentru a-ți face cunoscute nemulțumirile. Contactează-ne pe Facebook pentru a programa emisiunea. Vei intra în direct prin telefonul tău cu cameră video, un cont de Skype (gratuit) și o conexiune internet. Emisiunile anterioare le vezi aici: facebook.com/ziarul.dezvaluiri/videos/

Administrație Locală

Încep zilele orașului Cernavodă. Vezi programul complet al evenimentelor

Timp de cinci zile, în perioada 15-20 august, Orașul Cernavodă îmbracă haine de sărbătoare, aici fiind celebrate Zilele Orașului Cernavodă. Evenimentul a ajuns la cea de-a XVI-a ediție și cuprinde o serie de manifestări cultural-artistice aflate sub moto-ul ”Podul Sfânta Maria – punte peste inimi și suflete”.
Organizatorii, Primăria și Consiliul Local Cernavodă, anunță zile pline de evenimente, presărate cu spectacole de dans, expoziție de pictură, lansare de carte, spectacole de teatru, festivități de premiere, activități sportive, concerte de muzică populară, muzică folk, dar și concerte cu cei mai iubiți artiști ai momentului.

Citeşte mai departe ...

9,2 milioane de lei investite în extinderea rețelei de canalizare a orașului Hârșova

În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), printre proiectele noi pe care Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene le va finanța se află și cinci investiții ale orașului Hârșova. Astfel, în perioada următoare, după semnarea contractelor de finanțare și scoaterea la licitație publică a proiectelor, vor fi demarate lucrări de infrastructură.

Citeşte mai departe ...

Elevii premianți din Comuna Cumpăna beneficiază de tabere gratuite

Primăria comunei Cumpăna nu-i uită pe cei mai merituoși elevi cu care se mândrește comunitatea nici când aceștia sunt în vacanță. Astfel, administrația locală în parteneriat cu mai multe localități din țară derulează pentru al doilea an consecutiv proiectul intitulat „Cel mai bun dintre cei buni”.
Proiectul constă în organizarea unor tabere de vară, în perioada iulie-august, pentru elevii cu rezultate deosebite la învățătură în anul școlar 2016 – 2017. Astfel cei mai buni elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, vor pleca în localitățile partenere, la rândul lor, copii premianți din localitățile respective sunt oaspeții comunei. Schimbul de experiență dintre elevi este un proiect inițiat în anul 2011 de primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Citeşte mai departe ...

Primăria Babadag pregătește 16 proiecte pentru modernizarea orașului prin ITI Delta Dunării

Promovarea și dezvoltarea potențialului turistic de neegalat al Deltei Dunării, dar și implementarea unor măsuri de modernizare a vieții celor care locuiesc în acest areal, sunt doar câteva dintre măsurile cuprinse în Strategia de Dezvoltare Durabilă a Deltei Dunării. Nu mai puțin de 1,11 miliarde de euro vor fi investite prin intermediul ITI – Investiții Teritoriale Integrate în localitățile vizate de acest proiect. Ziarul DEZVĂLUIRI va prezenta principalele proiecte ce se vor implementa în cadrul acestui program în majoritatea unităților administrativ-teritoriale.

Citeşte mai departe ...

”Toate Pânzele Sus” la Medgidia! S-a dat startul Concursului Internațional de Navomodele și Artă Vizuală pentru copii

Clubul Copiilor Medgidia în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia, Federația Română de Modelism și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, organizează în perioada 06-12 august 2017, o inedită competiție cu specific marinăresc. Proiectul Concursului Internațional ”Toate Pânzele Sus”, aflat la cea de-a VI-a ediție, este prilejuit de Ziua Marinei Române și constă în organizarea unei expoziții de machete de nave, concurs de navigație pentru copii și o sesiune de comunicări și referate pentru cadrele didactice cu tema ”Contribuția activităților extrașcolare în dezvoltarea copilului”.

Citeşte mai departe ...

Beștepe, comuna în continuă transformare

Agenda administrației publice locale a comunei tulcene Beștepe cuprinde multe proiecte de dezvoltare a celor trei sate aparținătoare: Băltenii de Sus, Băltenii de Jos și reședința Beștepe. Echipa coordonată de primarul Dumitru Țipirigan intenționează atragerea de fonduri europene și guvernamentale pentru implementarea unor investiții menite să transforme viața locuitorilor.

Citeşte mai departe ...

4,9 milioane de lei pentru extinderea rețelei de canalizare în Lunca, comuna Ceamurlia de Jos

Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a publicat recent lista proiectelor de investiții care vor fi finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2). Pe această listă, comuna tulceană Ceamurlia de Jos apare ca beneficiara finanțării proiectului de extindere a rețelei de canalizare în satul Lunca.
Valoarea investiției este de 4.910.973,00 de lei. Într-o primă etapă se va semna contractul de finanțare între UAT (Unitatea Administrativ-Teritorială) și Ministerul Dezvoltării, urmând ca proiectul să fie scos la licitație publică. Abia după această etapă se va trece la începerea lucrărilor de extindere a canalizării.

Citeşte mai departe ...

Școlile din orașul Măcin vor fi reabilitate și modernizate

Trei școli din orașul Măcin vor primi bani din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru reabilitare, modernizare și dotare la standarde europene. Este vorba despre Liceul Teoretic ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, Școala Gimnazială ”Gheorghe Banea” și Școala Gimnazială nr.1.
Finanțarea face parte din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) care vine în sprijinul administrațiilor publice locale și are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Citeşte mai departe ...

Noi proiecte pentru modernizarea comunei tulcene Mihail Kogălniceanu

Administrațiile publice locale se află în această perioadă în plin proces de întocmire a documentațiilor pentru depunerea noilor proiecte de investiții. Totodată, Ministerul Dezvoltării a publicat lista obiectivelor pe care le va finanța în perioada următoare, astfel încât noi lucrări vor demara în foarte multe localități ale țării. Este și cazul comunei Mihail Kogălniceanu din județul Tulcea unde, pe agenda primăriei, se află mai multe proiecte de modernizare.
Prin intermediul ITI Delta Dunării (Investiții Teritoriale Integrate), administrația publică locală a comunei tulcene Mihail Kogălniceanu așteaptă obținerea finanțării pentru proiectul de modernizare și asfaltare a 5,5 km de stradă. Valoarea lucrărilor s-ar ridica la aproximativ 1 milion de euro.
Un alt proiect, în valoare de 1,5 milioane de euro, depus de data aceasta prin intermediul PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală) privește lucrări de extindere a rețelei comunale de canalizare și alimentare cu apă.

Citeşte mai departe ...

Zile de sărbătoare pentru locuitorii Comunei Pantelimon

Pe 27 iulie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, cunoscut ca doctorul ”fără de arginți”, sfânt tămăduitor al diferitelor boli trupești și sufletești. Sărbătoarea Bisericii coincide și cu Zilele comunei constănțene Pantelimon (26 și 27 iulie).
Administrația locală a pregătit pentru aceste două zile mai multe surprize și activități pentru locuitorii celor cinci sate care compun comuna: Călugăreni, Nistorești, Pantelimon, Pantelimon de Jos și Runcu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate