Menu
Prev Next

Administrație Locală

Cinci zile de sărbătoare în Babadag. Vezi programul „Zilelor Orașului Babadag”

Timp de cinci zile, 25 – 29 octombrie, locuitorii orașului Babadag sunt așteptați să participe la manifestările organizate de către administrația locală cu prilejul Zilelor Orașului.
Miercuri, 25 octombrie, se va sărbători Ziua Armatei României, moment plin de solemnitate, marcat prin festivități specifice. Tot în aceeași zi se va celebra și Ziua Liceului „Dimitrie Cantemir” din Babadag.

Citeşte mai departe ...

Primăria Cernavodă accesează bani europeni pentru promovarea Culturii Hamangia

Consiliul Local al orașului Cernavodă a aprobat în ședința din 12 octombrie două proiecte de hotărâre: documentația în faza DALI și indicatorii tehnico-economici aferenți acesteia, dar și proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării din bugetul local a unui proiect transfrontalier. Ambele hotărâri vizează proiectul „Restoration of unique common cultural heritage and promotion of joint tourism product, Hamangia – first civilation of old Europe”(„Restaurarea moștenirii culturale unice comune și promovarea produsului turistic comun, Hamangia – prima civilizație a vechii Europe”).

Citeşte mai departe ...

Președintele ACoR Tulcea, Eugen Ion, vrea urgentarea avizării proiectelor de investiții

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a participat în calitatea sa de președinte al Asociației Comunelor din România (ACoR) – sucursala Tulcea, alături de președintele Consiliului Județean – Horia Teodorescu, de Prefectul Județului Tulcea – Lucian Furdui și de șefii de deconcentrate de la nivelul județului.
„Tema centrală a întâlnirii a fost dată de necesitatea urgentării procesului de emitere a avizelor pentru pregătirea proiectelor de investiții ce vor fi derulate de UAT-urile din județul Tulcea prin Programul Național de Dezvoltare Locală, având în vedere că termenul de înaintare a documentațiilor celor aproximativ 150 de proiecte este 31 octombrie 2017”, spune Eugen Ion.

Citeşte mai departe ...

16 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii comunei Aliman

Administrația publică locală a comunei constănțene Aliman lucrează în această perioadă pentru finalizarea documentației proiectelor ce vor primi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL 2. Concret, până la 31 octombrie, toate administrațiile locale trebuie să aibă dosarele completate cu avizele și autorizațiile necesare lucrărilor prevăzute în proiecte. După termenul limită urmează semnarea contractelor de finanțare, apoi scoaterea la licitație publică a acestor investiții. Așadar, este o procedură obligatorie care va face ca implementarea proiectelor să înceapă anul viitor.

Citeşte mai departe ...

Comuna Ciucurova va avea un teren de sport multifuncțional

Consiliul Local al comunei tulcene Ciucurova a aprobat recent o nouă investiție. Este vorba de construirea unui teren de sport multifuncțional cu o suprafață de 800 de metri pătrați.
„Proiectul este necesar și oportun comunei Ciucurova având în vedere că realizarea investiției prin care se va asigura baza materială pentru un mediu civilizat ce vizează dezvoltarea mișcării sportive pentru membrii comunității locale, contribuind la creșterea nivelului de educație, de socializare și de sănătate prin practicarea activităților sportive”, notează reprezentanții administrației locale.

Citeşte mai departe ...

Sărbătoare mare în Saraiu – ziua Comunei celebrată odată cu Sfânta Cuvioasă Parascheva

Știu că suntem o foarte, foarte mică rotiță a angrenajului patriei noastre, dar ne considerăm un Guliver în tot ceea ce a însemnat și înseamnă Saraiu. 14 octombrie, întâi și întâi nu este ziua noastră – este ziua în care noi toți creștinii sărbătoresc ziua Preacuvioasei Parascheva, care din lumea de spiritualitate, a ales să fie ocrotitoare”, se arată în mesajul primarului, Dorinela Irimia.
Administrația publică a comunei constănțene Saraiu, îi așteaptă pe toți locuitorii, dar și pe alți oaspeți, să participe, începând cu ora 12.00, la evenimentul Ziua Comunei Saraiu, organizat, ca de fiecare dată, pe 14 octombrie.

Citeşte mai departe ...

Bani de la bugetul local pentru dezvoltarea comunei Peștera

Pentru comuna constănțeană Peștera se anunță o toamnă bogată în proiecte. Conform edilului, Marius-Liviu Petre, în ultima ședință de Consiliu Local s-au aprobat bani pentru mai multe investiții în comună. Pe lângă acestea, trebuie menționat și proiectul de construire a rețelei de apă uzată în comuna Peștera, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală – Ministerul Dezvoltării Regionale. Acest proiect va fi implementat începând cu anul 2018, deocamdată, până la finalul lunii octombrie trebuie depuse toate documentele în vederea semnării contractului de finanțare. Este vorba de aproximativ 16 milioane de lei.

Citeşte mai departe ...

Proiecte în derulare în comuna tulceană Luncavița

Administrația locală a comunei Luncavița are în implementare o serie de proiecte menite dezvoltării comunității. Fie că este vorba de proiecte mari, de infrastructură, sau de unele mai mici, Luncavița este, cu certitudine, o comună unde în toamna aceasta se lucrează.
În primul rând, trebuie amintit proiectul de extindere a rețelei de canalizare a apei uzate în Luncavița, un proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu și cofinanțat din Bugetul local al Comunei. Perioada de execuție este de 24 de luni și presupune construirea a peste 20 de kilometri de conducte și a 5 stații de pompare. Sistemul de canalizare al localității a început să fie realizat în anul 2008 prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii în Mediul Rural, când s-au construit 8 km de conducte și o stație de epurare de 300 mc/zi.

Citeşte mai departe ...

De Ziua Pensionarilor, PNL Tulcea atrage atenția asupra problemelor din sistemul de pensii

Organizația Pensionarilor și Vârstei a 3-a a PNL Tulcea trage un sistem de alarmă legat de problemele sistemului de pensii din România, chiar de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Reprezentanții organizației liberale se pronunță ferm împotriva pensiilor speciale, care provoacă rupturi și inechități sociale, fiind totdată în neconcordanță cu principiul contributivității. Totodată, Organizația Pensionarilor și Vârstei a 3-a a PNL Tulcea consideră ca imorală cumularea pensiilor cu salariul, în situațiile pensionarilor din sistemul public și reangajarea acestora în același sistem și se pronunță de asemena împotriva încercărilor guvernului de a „umbla” la Pilonul II de pensii. Redăm mai jos textul integral al comunicatului:

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate