Menu

Administrație Locală

Oraşul Cernavodă, promovat la Târgul Naţional de Turism

Oraşul Cernavodă, prin Centrul Național de Informare Turistică, participă pentru a doua oară la Târgul Internațional de Turism de la Romexpo, cu strategii noi de promovare a resurselor turistice. Ca şi anul trecut, statuetele neolitice „Gânditorul şi femeia șezând” atrag privirile tuturor participanților care sunt interesați să descopere istoria şi potențialul cultural din zonă. De asemenea, la standul de promovare, vizitatorii au avut ocazia să deguste celebrele vinuri ale cramei de la Hinog, produse cu grijă în podgoriile orașului de pe malul Dunării.

Citeşte mai departe ...

Proiecte ambițioase pentru dezvoltarea orașului Hârșova!

Orașul Hârșova este, cu siguranță, una dintre localitățile constănțene unde proiectele de dezvoltare sunt mai mult decât necesare. În acest sens, administrația publică locală, condusă de primarul Viorel Ionescu, își propune pentru anul 2017 un plan ambițios de implementare a unor investiții menite să schimbe atât viața oamenilor, cât și imaginea orașului.
Două dintre proiectele derulate anul acesta fac parte dintr-un Program transfrontalier româno-bulgar, ”Interreg Ro – BG”. A Cross Border Union in the Shadow of History, prima dintre cele două investiții, se realizează de către UAT (Unitatea Administrativ-Teritorială) Hârșova în parteneriat cu Municipalitatea Krushari, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul de Istorie din Dobrich. Cu o valoare de peste 3 milioane de euro (85% fiind bani europeni), proiectul presupune reabilitarea ansamblului ”Vasile Cotovu” – monument istoric – și reabilitarea a peste 1,6 km de străzi. Ansamblul va deveni muzeu de istorie, dotat cu un centru multicultural și bibliotecă orășenească.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Citeşte mai departe ...

Festivalul Dakini – 20.000 de oameni vor petrece o vară incendiară la Tuzla

Ne face bine ca în plină iarnă să ne încălzim cu gândul la vara acestui an, care se anunță incendiară pentru comunitatea din Tuzla. Începând de anul acesta, comuna de lângă țărmul Mării negre se înscrie pe harta marilor evenimente muzicale pe care România le găzduiește. Festivalul Dakini va reprezenta o experiență unică, de 4 zile și nopți, eco-friendly - o societate ad-hoc constituită, în jurul atelierelor de artă și creație; yoga și muzică, care se desfășoară la malul Mării Negre, 15 hectare din cea mai neatinsă, virgină și sălbatică plajă din Europa.

Citeşte mai departe ...

Comuna Sarichioi, plan operativ de acțiune pe timpul iernii 2016/2017

Fiecare unitate administrativ-teritorială din țară este obligată prin lege să adopte printr-o hotărâre de Consiliu Local un plan operativ de acțiune pe timpul iernii. Un astfel de plan a fost aprobat și de către consilierii locali ai comunei tulcene Sarichioi la sfârșitul lunii octombrie 2016.
Una dintre primele măsuri care trebuie luate, conform acestui plan, în cazul apariției fenomenelor meteorologice de viscol și căderi masive de zăpadă, este aceea a întrunirii comandamentului de iarnă, comandament condus de către primarul comunei, Finoghen Vitali-Cristian.

Citeşte mai departe ...

Vasile Neicu, primar Comuna Pantelimon: ”Oamenii au înțeles mesajul nostru și au stat în casele lor!”

Situată în partea de nord a județului, la o distanță de 60 de km de Municipiul Constanța şi 45 de km de orașul Hârșova, comuna Pantelimon se întinde pe o suprafață 12.2441 ha, fiind formată din 5 sate: Pantelimonul de Sus-satul de reședință; satul Runcu; satul Panteli­monul de Jos; satul Nistorești şi satul Călugăreni. Față de reședința comunei, satele se află la distanțe cuprinse între 5 km (Pantelimonu de jos) şi 18 km (Călugăreni).

Citeşte mai departe ...

Drumurile comunale din Ostrov, deszăpezite la timp

Așa cum ne asigura încă din ultimele luni ale anului 2016, primarul comunei constănțene Ostrov, Niculae Dragomir, s-a îngrijit de problema deszăpezirii drumurilor comunale. În acest sens Primăria a încheiat un contract de prestări servicii de deszăpezire cu o societate comercială care asigură curățirea anumitor drumuri. La rândul său, administrația publică locală asigură cu utilajele din dotare deszăpezirea unor drumuri comunale. Este vorba de acele drumuri pe care circulă microbuzele școlare.

Citeşte mai departe ...

Măsurile cuprinse în planul operativ de iarnă al orașului Măcin

Anul 2017 a debutat în forță din punct de vedere meteorologic. Timp de mai multe zile localitățile din Dobrogea s-au confruntat cu diferite coduri și avertizări de vreme rea (viscol și căderi masive de zăpadă). Astfel, autoritățile locale și județene au avut de luat o serie de măsuri, începând cu închiderea drumurilor și terminând cu amânarea începerii școlii cu o săptămână. La nivelul administrațiilor locale s-a acționat conform planurilor operative de iarnă, adoptate de către Consiliile Locale, planuri menite să eficientizeze intervențiile în teren a personalului avizat.

Citeşte mai departe ...

Ancuța Belu, primar Mihail Kogălniceanu: ”Numai împreună putem înfrunta toate problemele, chiar și pe cele cauzate de vreme!"

”Adresez tuturor locuitorilor comunei Mihail Kogălniceanu rugămintea de a lua măsurile necesare impuse de astfel de fenomene meteo: provizii de apă, alimente, medicamente, lemne (unde este cazul), lopeți ( la îndemână). De asemenea, vă rog să nu porniți la drum decât în situații excepționale, având la dumneavoastră: apă, pături, lanțuri, lopată. Aveți grija de voi și de cei de lângă voi”, așa începea unul dintre mesajele primarului Ancuța Belu către locuitorii comunei Mihail Kogălniceanu în perioada avertizărilor meteorologice de viscol și ninsori (6-11 ianuarie).

Citeşte mai departe ...

Eugen Ion, primar Jurilovca: ”Este îmbucurător să vezi că în asemenea situații oamenii se solidarizează și se ajută unii pe alții!”

Una dintre comunele tulcene confruntate cu intemperiile iernii de la începutul acestui an a fost Jurilovca. Având trei sate în componență (Vișina, Sălcioara și Jurilovca) responsabilii autorității locale au muncit fără întrerupere pentru ca drumurile de acces către aceste localități să fie deschise, astfel încât oamenii să poată primi în caz de nevoie ajutor medical, dar și alimente. ”Ce am încercat noi a fost, pe de o parte, să menținem drumurile deschise pentru rezolvarea urgențelor și pentru aprovizionarea localnicilor, dar și să monitorizăm, prin vizite la domiciliu ale asistenților sociali, cazurile vulnerabile pe care le avem în evidență.

Citeşte mai departe ...

Operațiuni de deszăpezire în comuna Grădina. Voluntarii au dat o mână de ajutor

Cele trei localități componente ale comunei Grădina (satul Cheia, cătunul Casian și reședința Grădina) au trecut prin momente dificile în toată perioada de viscol și ninsoare care s-a instaurat peste Dobrogea începând cu data de 6 ianuarie. Întreruperea energiei electrice, oprirea temporară a alimentării cu apă potabilă și nenumăratele închideri ale drumurilor principale ce leagă comuna de Constanța sau alte localități, au fost principalele probleme cu care administrația locală s-a confruntat mai bine de zece zile.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate