Menu

Administrație Locală

Tulcea primește autobuze de la alte primării din țară. Constantin Hogea: „Am primit personal oferte de sprijin din partea unor colegi primari de municipii”

Tulcea primește autobuze de la alte primării din țară. Constantin Hogea: „Am primit personal oferte de sprijin din partea unor colegi primari de municipii”
În urma incendiului izbucnit în noaptea de 11-12 ianuarie, flota de autobuze a societății de transport în comun a municipiului Tulcea s-a înjumătățit. Nu mai puțin de 14 mașini au ars în totalitate.

Citeşte mai departe ...

Contracte de deszăpezire semnate de administrația locală a Comunei Sarichioi

Cea mai mare comună din județul Tulcea, Sarichioi, este pregătită pentru intervențiile de deszăpezire în cazul în care condițiile meteorologice o vor impune. În acest sens, administrația locală, condusă de edilul Vitali-Cristian Finoghen, a încheiat patru contracte cu firme din județele Tulcea și Constanța pentru închirierea utilajelor care vor îndepărta zăpada de pe drumurile comunale.
Astfel, în cele 5 localități ale comunei, Sarichioi, Zebil, Enisala, Sabangia și Visterna, se va interveni cu mai multe buldoexcavatoare și cu un încărcător frontal care vor acționa, conform contractelor de deszăpezire, „la comanda fermă-telefonică-a achizitorului”, adică a primăriei Sarichioi.
Executanții lucrărilor vor fi cei responsabili de asigurarea calității traficului pe drumurile menționate în perioadele în care aceștia vor fi solicitați să intervină pentru lucrări de deszăpezire. „Executantul garantează că intervențiile executate vor avea calitățile declarate de către acesta în contract, va corespunde reglementărilor tehnice în vigoare și nu va fi afectată de vicii care ar diminua sau ar anula valoarea ori posibilitatea de utilizare, conform condițiilor normale de folosire sau celor specificate în contract”, se arată în documentele semnate de către părți.
Contractele s-au realizat prin sistemul eLicitație și sunt valabile în perioada decembrie 2017-martie 2018, prețul pentru o oră de intervenție a unui buldoexcavator fiind de 140 de lei pe oră.

 

Citeşte mai departe ...

Primarul Vrabie răspunde acuzațiilor legate de licitația pentru reabilitarea străzilor din Medgidia

Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a organizat alături de echipa de implementare a proiectelor, o conferință de presă în care a răspuns unor atacuri mediatice legate de organizarea licitației pentru reabilitarea a 48 de străzi din oraș.
“Am decis să răspundem de azi înainte tuturor atacurilor la adresa echipei din Primărie. Eu sunt obișnuit cu atacurile, cred că sunt obligat să apăr această echipă de oameni care a lucrat asiduu la 35 de proiecte, în valoare de 98 de milioane euro.

Citeşte mai departe ...

Rețeaua de canalizare menajeră a comunei Tuzla se va extinde

Rețeaua de canalizare menajeră a comunei constănțene Tuzla se va extinde în perioada următoare, în acest sens administrația locală a depus toate documentele pentru obținerea avizelor de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
Proiectul ce se va implementa în Tuzla are o valoare estimată de 13.245.211 lei, din care investiția Primăriei va fi de 435.401. Perioada de execuție propusă pentru efectuarea lucrărilor este de 12 luni.

Citeşte mai departe ...

Primăria Cernavodă, pași importanți pentru realizarea noului cartier de locuințe în zona Sere

Primăria orașului Cernavodă a depus documentația necesară obținerii autorizațiilor de mediu pentru proiectul de realizare a infrastructurii pentru cartierul de locuințe din orașul Cernavodă, zona Sere. Aceasta va consta în realizarea sistematizării pe verticală, a infrastructurii rutiere, a rețelei de alimentare cu apă, a rețelei de canalizare menajeră, a rețelei de canalizare pluvială, a rețelei de conducte pentru energie termică, a rețelei electrice de joasă tensiune și a rețelei electrice de iluminat public, a rețelelor de canalizare pluvială, termice și electrice consum casnic.

Citeşte mai departe ...

„Moșoaiele”, marca de identitate a comunei Luncavița. Cântecul lor se va auzi până de Bobotează

„Este una dintre cele două mari sărbători ale Comunei Luncavița, alături de Sărbătoarea Teilor și printre cele mai importante din punct de vedere etnocultural ale Dobrogei, unde moșoiul, marcă de identitate, plasează teritoriul administrativ în unicitate.
Confecționarea și pregătirea măștilor, învățarea și repetarea colindelor, a dansului ritualic, organizarea paradei din ajunul Crăciunului și ultima defilare de Bobotează, reprezintă etapele principale acestei mari sărbători”, spune primarul comunei Luncavița, Ilie Ștefan.

Citeşte mai departe ...

ADER Constanța dăruiește speranță și iubire bătrânilor și copiilor aflați în dificultate

În aceste zile în care conceptul de familie are cea mai înaltă vibrație Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER), filiala Constanța, se află alături de cei cărora viața le-a dat o altă semnificație a celui de alături. Astfel atenția este canalizată asupra bătrânilor instituționalizați la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială Poarta Albă și asupra copiilor de la Centrul de Plasament Ovidiu.
Marți, 19 octombrie, ora 18.00, Membrii Asociației, prezenți la Centrul de Plasament Ovidiu, vor oferi copiilor 52 de pachete cu dulciuri încercând să le dăruiască în același timp o frântură de fericire și magie creștină.

Citeşte mai departe ...

Comuna Sarichioi va avea o nouă grădiniță. Peste 1,85 de milioane de lei primiți pentru proiect

Administrația comunei tulcene Sarichioi va implementa prin Proiectul național de Dezvoltare Locală (PNDL) o nouă investiție. Este vorba despre construirea, dotarea și împrejmuirea unei grădinițe în reședința de comună, în acest sens, Ministerul Dezvoltării Regionale asigurând o finanțare de 1,85 milioane de lei.
Scopul noului proiect este de a îmbunătății condițiile de trai pentru populația rurală și stoparea fenomenului de depopulare din mediul rural prin reducerea decalajelor rural-urban.
În prezent, în satul Sarichioi, comuna Sarichioi, există o grădiniță dar care nu corespunde din punct de vedere tehnic fapt care reiese și din expertiza tehnică prin care se recomandă demolarea grădiniței existente și realizarea altei grădinițe noi.
Grădinița existentă nu asigură datorită capacității accesul la educație a tuturor copiilor preșcolari din Sarichioi.
Oportunitatea investiției, conform administrație locale, este justificată şi din următoarele considerente:

 • numărul de copii preșcolari;
 • lucrările sunt prevăzute în Planul Urbanistic General (P.U.G) şi în planul de implementare a strategiei pentru accelerarea dezvoltării serviciilor comunitare de unități publice al comunei;
 • oportunitatea construirii unei noi grădinițe este întărită de faptul că la nivel local există personal specializat pentru educarea copiilor preșcolari;

Caracteristicile tehnice ale Proiectului:

 •  Suprafața teren 2215,0 mp
 •  Regim înălțime : P
 •  Arie construită existentă: Ace = 303,0,0 mp
 •  Arie construită propusă: Acp = 579,8 mp
 •  Aria utilă grădiniță nouă: Au = 454,6 mp
 •  Aria utilă centrală termică: Au = 9,0 mp
Citeşte mai departe ...

Proiectul extinderii canalizării în satul Lunca, mai aproape de executare. Peste 8.000 de metri de conductă vor fi instalați

Proiectul extinderii canalizării în satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos, a ajuns în etapa licitației publice, după ce în luna septembrie Mihai Cârciumaru, edilul comunei, a semnat contractul de finanțare.
Pentru această investiție, Ceamurlia de Jos va primi 4,9 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) derulat de Ministerul dezvoltării Regionale.
Conform Studiului de fezabilitate (parte integrantă a Caietului de sarcini), lucrarea ce face obiectul serviciilor de proiectare și execuție constă în principal în : -rețea de canalizare menajeră din PVC Dn 250 - L=8604 ml -conducta de refulare din PEHD Pn 4, De 63 mm – L=189 ml -Stații pompare ape uzate -2 bucăți -racorduri consumatori (la limita proprietății) 550 buc.
Valoarea totală estimată a contractului de proiectare și execuție lucrări fără TVA este de: 3.780.024 lei, defalcată după cum urmează:

 • Proiect tehnic +CS (include DE si DTAC) 77.000 lei; 
 • Verificare proiect 8.000lei
 • Asistența tehnică din partea proiectantului 30.000 lei
 • Construcții și instalații 3.492.910 lei
 • Montaj utilaje tehnologice 7.650 lei
 • Utilaje și echipamente cu montaj 76.950 lei
 • Organizare de șantier-lucrări de construcții 87.514 lei
 • Cheltuieli cu diverse și neprevăzute, în procent de 10% din valoarea contractată (mai puțin cheltuieli de organizare de șantier), se pot accesa doar in condițiile articolului 221 din Legea 98/2016 privind achizițiile publice și nu sunt incluse în valoarea estimată a contractului de lucrări.
Citeşte mai departe ...

Lucrările de modernizare ale orașului Babadag, continuă și în luna decembrie

„Deși ne apropiem de sfârșitul anului, de sărbătorile de iarnă, încă se mai lucrează în diferite puncte din oraș”, anunță primarul georgian Caraman. Totodată, edilul Babadagului, a prezentat o listă de 6 proiecte la care se lucrează în acest moment, continuând politica sa de informare a cetățenilor cu privire la stadiul de implementare a diferitelor proiecte.
Astfel, pe strada Stejarului se lucrează la canalizare și racordurile individuale. Pe strada Rahovei mai sunt trotuarele de finalizat ca infrastructură, se cilindrează piatra pe carosabil pentru împănare.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate