Menu

Articol - Colecția de artă a Parlamentului European online

Articol - Colecția de artă a Parlamentului European online Opere de artă ale unor europeni talentați, colecționate de Parlamentul European de peste 30 de ani, pot fi admirate acum de oricine pe internet. Savurați momentul în care arta, politica și tehnologia își dau întâlnire. Datând din 1980, colecția de artă a Parlamentului European include aproximativ 500 de picturi, sculpturi și alte opere de artă din cele 27 de state membre UE.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...

Opere de artă ale unor europeni talentați, colecționate de Parlamentul European de peste 30 de ani, pot fi admirate acum de oricine pe internet. Savurați momentul în care arta, politica și tehnologia își dau întâlnire. Datând din 1980, colecția de artă a Parlamentului European include aproximativ 500 de picturi, sculpturi și alte opere de artă din cele 27 de state membre UE.

Până acum, acestea puteau fi admirate numai în sediile Parlamentului European de la Bruxelles, Strasbourg și Luxembourg. În 2009, eurodeputata Lidia Geringer de Oedenberg - chestor responsabil cu evenimentele artistice și culturale de la Parlamentul European - a luat inițiativa creării unei galerii online a acestei colecții, pentru a oferi marelui public posibilitatea de a vedea operele de artă.

„Promovarea acestei colecții ne oferă oportunitatea de a construi o imagine a Parlamentului ca instituție cu o față umană, angajată în cultura europeană și promovarea tinerilor artiști“, a spus doamna Geringer de Oedenberg.

În momentul de față, puteți vedea deja cele mai recente achiziții (din Malta, Slovacia, Slovenia, Bulgaria și România), cele mai vechi urmând să fie adăugate mai târziu. „Operele de artă cumpărate după 2009 sunt deja disponibile în galeria online. Celelalte vor fi adăugate în momentul în care vom obține drepturile de copyright“, ne-a explicat chestorul.

Ultima modificareDuminică, 27 Octombrie 2013 22:37

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate