Menu

Zoom - Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, 2011

Zoom - Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, 2011 Premiul Saharov pentru libertatea de gândire 2011 a fost câștigat de cinci reprezentanți ai lumii arabe, în semn de recunoaștere și susținere a luptei lor pentru libertate și drepturile omului. Premiul a fost înmânat de către președintele Jerzy Buzek în cadrul sesiunii Parlamentului de la Strasbourg, pe 14 decembrie 2011. Numai doi dintre laureaţi au putut să participe personal la ceremonie: Asmaa Mahfouz, din Egipt, şi Ahmed El-Senussi, din Libia.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...

Premiul Saharov pentru libertatea de gândire 2011 a fost câștigat de cinci reprezentanți ai lumii arabe, în semn de recunoaștere și susținere a luptei lor pentru libertate și drepturile omului. Premiul a fost înmânat de către președintele Jerzy Buzek în cadrul sesiunii Parlamentului de la Strasbourg, pe 14 decembrie 2011. Numai doi dintre laureaţi au putut să participe personal la ceremonie: Asmaa Mahfouz, din Egipt, şi Ahmed El-Senussi, din Libia.

"Prin acordarea Premiului Saharov celor cinci apărători ai drepturilor omului care au participat la Primăvara Arabă, Parlamentul European recunoaște eforturile tuturor celor care luptă pentru demnitate, libertăți fundamentale și schimbări politice în lumea arabă", a declarat președintele Buzek la ceremonia de acordare a Premiului Saharov, miercuri, 14 decembrie, la Strasbourg.

Numele Premiului vine de la Andrei Saharov (1921-1989), unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă și disident politic sovietic. Acesta a fost exilat de Uniunea Sovietică pentru că s-a opus programului nuclear și politicilor represive ale acesteia. În primăvara anului 1989, Andrei Saharov a devenit membru al parlamentului sovietic și a pus bazele organizației Memorial, care păstrează vie lupta pentru drepturile omului chiar și după moartea sa, survenită în decembrie 1989.

Ultima modificareDuminică, 27 Octombrie 2013 22:37

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate