Menu

Articol - Ce s-a întâmplat în plen: 14-17 noiembrie

Articol - Ce s-a întâmplat în plen: 14-17 noiembrie Cum se poate ieși din criza economică? Cum poate fi împiedicată dezvoltarea speculațiilor pe piața financiară? Care este viitorul neutralității rețelei în UE? Acestea sunt doar câteva întrebări la care au încercat să răspundă deputaţii europeni în plen săptămâna aceasta.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...

Cum se poate ieși din criza economică? Cum poate fi împiedicată dezvoltarea speculațiilor pe piața financiară? Care este viitorul neutralității rețelei în UE? Acestea sunt doar câteva întrebări la care au încercat să răspundă deputaţii europeni în plen săptămâna aceasta.

Deputaţii europeni au cerut acțiune la nivel european pentru împiedicarea morții albinelor . Dispariția acestora ar putea avea un impact grav asupra producției de alimente și stabilității mediului înconjurător. Sectorul oferă în momentul de față 600.000 de locuri de muncă.

Summit-ul UE-SUA ce se va derula pe 28 noiembrie la Washington a fost dezbătut la Strasbourg, cu accent pe necesitatea unei inițiative transatlantice pentru locuri de muncă și creștere economică. Eurodeputații au spus că în cadrul reuniunii va trebui abordată și situația din Palestina, Siria, Libia și Iran.

Parlamentul European a votat un raport care cere simplificarea recunoașterii calificărilor profesionale la nivel UE. Noile reguli vor facilita accesul profesioniștilor la piața muncii din alt stat membru decât cel de origine și vor ajuta la combaterea șomajului.

În timp ce piețele globale continuă lupta împotriva crizei, deputaţii europeni au votat, marți, raportul privind vânzarea în lipsă și swapurile pe riscul de credit . Scopul raportului parlamentar este identificarea riscurilor potențiale la adresa sistemului financiar ce ar putea duce la o nouă criză.

Câștigătorul Premiului LUX 2011 este filmul realizat de Robert Guédiguian „Les neiges du Kilimandjaro“. Președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a înmânat premiul producătorului francez al filmului, în cadrul unei ceremonii în plenul Parlamentului European din Strasbourg. Filmul relevă injustițiile societății actuale, pledează pentru toleranță și aduce în prim plan bătăliile politice și sindicale.

Deputaţii europeni au discutat despre consolidarea guvernanței economice UE cu președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, președintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker și președintele Comisiei Europene,  José Manuel Barroso. Marea majoritate a liderilor grupurilor politice de la Parlamentul European au avertizat că orice schimbare a Tratatului trebuie să se facă într-o manieră deschisă, cu implicarea Parlamentului European și a parlamentelor naționale.

UE trebuie să-și asume rolul de lider la summit-ul ONU de la Durban privind schimbările climatice și să insiste pentru prelungirea Protocolului de la Kyoto după 2012, arată o rezoluție a Parlamentului European votată miercuri. Deputaţii europeni mai spun că economia UE va beneficia de creșterea reducerii emisiilor gazelor cu efect de seră la peste 20%, cât este obiectivul actual.

Statele membre ar trebui să-și poată face propriile reguli privind jocurile de noroc pe internet , care reprezintă 10% din jocurile de noroc din Europa și 10 miliarde de euro venit. Este necesară, totuși, o coordonare, pentru combaterea jocurilor ilegale, protejarea copiilor și împiedicarea dependenței la persoanele vulnerabile, au spus deputaţii europeni într-o rezoluție.

Deputaţii europeni s-au concentrat pe discriminarea romilor și încălcarea drepturilor acestora , cerând statelor membre să urmeze orientările UE pentru ameliorarea accesului romilor la locuințe, educație, locuri de muncă și sănătate.

Într-o rezoluție, deputaţii europeni au spus că echipamentul digital este prea scump pentru ca cinematografele mici independente să poată păstra ritmul evoluției digitale. Aceștia au cerut subvenții europene pentru investițiile în producția, proiectarea și arhivarea în 3D, HDTV și Blue-Ray.

Ultima modificareDuminică, 27 Octombrie 2013 22:37

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate