Menu

Articol - Eurodeputați și reprezentanți ACP dezbat politicile pentru dezvoltare

Articol - Eurodeputați și reprezentanți ACP dezbat politicile pentru dezvoltare Deputaţii europeni se reunesc de două ori pe an cu reprezentanți de la parlamentele din țările din Africa, Caraibe și Pacific pentru a discuta chestiuni legate de dezvoltare. Următoarea sesiune va avea loc în Togo, între 19 și 23 noiembrie. Pe ordinea de zi se vor afla impactul datoriei publice asupra dezvoltării, Primăvara Arabă și guvernanța democratică.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...

Deputaţii europeni se reunesc de două ori pe an cu reprezentanți de la parlamentele din țările din Africa, Caraibe și Pacific pentru a discuta chestiuni legate de dezvoltare. Următoarea sesiune va avea loc în Togo, între 19 și 23 noiembrie. Pe ordinea de zi se vor afla impactul datoriei publice asupra dezvoltării, Primăvara Arabă și guvernanța democratică.

Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE reunește reprezentanți ai UE și țărilor din ACP (Africa, Caraibe și Pacific): deputaţi europeni și parlamentari din 78 de state care au semnat Acordul de la Cotonou în 2000, acord ce stă la baza cooperării în domeniul dezvoltării.

Săptămâna viitoare, parlamentarii vor dezbate impactul datoriei publice asupra finanțării dezvoltării în țările ACP. O treime dintre acestea au sau riscă să aibă datorii mari, care reprezintă un risc în calea dezvoltării. Printre soluțiile posibile se numără anularea datoriilor, reprogramarea sau achitarea acestora. În cazul anulării datoriilor, banii economisiți astfel ar trebui investiți în educație și sănătate.

Pe ordinea de zi a reuniunii se mai numără și integrarea persoanelor cu handicap, Majoritatea acestora sunt șomere în țările sărace și trăiesc în sărăcie. Costul incluziunii acestora ar fi mai mic decât costul excluziunii, de aceea sunt necesare discriminarea pozitivă a persoanelor cu handicap, combaterea stereotipurilor și promovarea incluziunii.

Adunarea va mai aborda criza alimentară din Conul Africii, provocările dezvoltării urbane și impactul Primăverii Arabe asupra regiunii subsahariene.

Ultima modificareDuminică, 27 Octombrie 2013 22:37

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate