Menu

Zoom - Reforma politicii agricole comune

Zoom - Reforma politicii agricole comune Cheltuielile din agricultură reprezintă în momentul de față 41% din bugetele anuale europene, reprezentând un punct cheie în formularea de politici europene. Parlamentul, Comisia și statele membre se pregătesc pentru demararea discuțiilor cu privire la stabilirea politicilor europene pentru perioada 2014-2020. În dosarul de față, vă vom ține la curent cu dezbaterea europeană privind politica agricolă comună (PAC).

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...

Cheltuielile din agricultură reprezintă în momentul de față 41% din bugetele anuale europene, reprezentând un punct cheie în formularea de politici europene. Parlamentul, Comisia și statele membre se pregătesc pentru demararea discuțiilor cu privire la stabilirea politicilor europene pentru perioada 2014-2020. În dosarul de față, vă vom ține la curent cu dezbaterea europeană privind politica agricolă comună (PAC).

Politica agricolă comună a fost modificată ultima dată în anul 2003. După valul de aderări din 2004 și 2007, a devenit evident faptul că, în ciuda acordurilor temporare cu noile state membre în domeniul agricol, această politică va trebui adaptată noilor provocări.

Cum poate fi distribuit bugetul pentru agricultură în mod egal între noile și vechile state membre? Cum pot politicile europene să stimuleze fermierii pentru a adopta metode ecologice? Poate să garanteze UE un preț corect pentru fermieri? Care este poziția UE pe piața concurenței la nivel global? Acestea sunt doare câteva dintre subiectele care vor fi acoperite de discuțiile cu privire la noile politici agricole comune.

Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală a declarat că viitoarea politică agricolă comună va pune mare preț pe siguranța alimentară și pe respectarea politicilor de mediu. Aceasta va ajuta, de asemenea, la crearea de noi locuri de muncă.

Parlamentul lucrează asupra unor rapoarte în domeniul politicii agricole comune și reformării acesteia:


  • schemele pentru sprijin direct pentru fermieri, raportor Luis Manuel Capoulas Santos (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor și Democraţilor din Parlamentul European, Portugalia)

  • organizarea comună a piețelor, raportor Michel Dantin (Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat), Franța)

  • sprijinirea dezvoltării rurale, raportor Luis Manuel Capoulas Santos (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor și Democraţilor din Parlamentul European, Portugalia)

  • finanțarea gestionării și monitorizării, raportor Giovanni La Via (Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat), Italia).

Rapoarte legate de pachetul de reformă:

  • măsurile de tranziție pentru 2013, raportor Luis Manuel Capoulas Santos (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor și Democraţilor din Parlamentul European, Portugalia)

  • organizarea comună a piețelor, raportor Herbert Dorfmann (Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat), Italia).

Comisia Europeană a prezentat propunerea de reformă a politicii agricole comune pe 12 octombrie 2011 în cadrul comisiei pentru agricultură de la Parlamentul European. În același timp, președinția poloneză a UE pregătește o dezbatere publică extinsă privind viitorul politicii agricole comune.

Ultima modificareDuminică, 27 Octombrie 2013 22:37

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate