Menu

Parlamentul European (75)

Articol - Donald Tusk: UE este la răscruce de drumuri

Articol - Donald Tusk: UE este la răscruce de drumuri Președinția poloneză a UE se apropie de sfârșit. Premierul polonez, Donald Tusk, a prezentat rezultatele acesteia la Parlamentul European miercuri. Activitatea președinției a fost lăudată de majoritatea deputaţilor europeni, însă domnul Tusk nu s-a declarat foarte optimist: „Deși suntem mulțumiți de munca depusă, nu pot spune că Europa este mai unită acum“.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...
Citeşte mai departe ...

Articol - Ce s-a întâmplat în plen: 12-15 decembrie

Articol - Ce s-a întâmplat în plen: 12-15 decembrie Ultima perioadă de sesiune din 2011 a marcat mai multe finaluri: mandatul preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, președinția poloneză a Consiliului UE, înmânarea Premiului Saharov de anul acesta și decizia privind fosfații din detergenți. A marcat, însă, și o serie de începuturi: permisul unic pentru cetățenii din statele non-UE, ordinul european de protecție și condițiile echitabile pentru deținuții din străinătate.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...
Citeşte mai departe ...

Articol - Colecția de artă a Parlamentului European online

Articol - Colecția de artă a Parlamentului European online Opere de artă ale unor europeni talentați, colecționate de Parlamentul European de peste 30 de ani, pot fi admirate acum de oricine pe internet. Savurați momentul în care arta, politica și tehnologia își dau întâlnire. Datând din 1980, colecția de artă a Parlamentului European include aproximativ 500 de picturi, sculpturi și alte opere de artă din cele 27 de state membre UE.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...
Citeşte mai departe ...

Articol - Nu numai tarifele împiedică liberul schimb

Articol - Nu numai tarifele împiedică liberul schimb Înlăturarea obstacolelor din calea comerțului între națiuni nu este importantă doar pentru exportatori, care ar putea astfel avea un acces mai bun al piețele străine, ci și pentru consumatori, care ar avea mai multe oportunități de a alege lucruri mai ieftine și de mai bună calitate. Deși liberalizarea pieței a redus tarifele în lume în ultima perioadă, rămân încă obstacole în calea relațiilor comerciale.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...
Citeşte mai departe ...

Zoom - Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, 2011

Zoom - Premiul Saharov pentru libertatea de gândire, 2011 Premiul Saharov pentru libertatea de gândire 2011 a fost câștigat de cinci reprezentanți ai lumii arabe, în semn de recunoaștere și susținere a luptei lor pentru libertate și drepturile omului. Premiul a fost înmânat de către președintele Jerzy Buzek în cadrul sesiunii Parlamentului de la Strasbourg, pe 14 decembrie 2011. Numai doi dintre laureaţi au putut să participe personal la ceremonie: Asmaa Mahfouz, din Egipt, şi Ahmed El-Senussi, din Libia.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...
Citeşte mai departe ...

Zoom - Premiul LUX 2011

Zoom - Premiul LUX 2011 Câștigătorul premiului LUX 2011 este filmul realizat de Robert Guédiguian "Zăpezile de pe Kilimandjaro". Președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a înmânat premiul producătorului francez al filmului, în cadrul unei ceremonii în plenul Parlamentului European din Strasbourg. Filmul relevă injustițiile societății actuale, pledează pentru toleranță și aduce în prim plan bătăliile politice și sindicale.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...
Citeşte mai departe ...

Articol - Ce s-a întâmplat în plen: 14-17 noiembrie

Articol - Ce s-a întâmplat în plen: 14-17 noiembrie Cum se poate ieși din criza economică? Cum poate fi împiedicată dezvoltarea speculațiilor pe piața financiară? Care este viitorul neutralității rețelei în UE? Acestea sunt doar câteva întrebări la care au încercat să răspundă deputaţii europeni în plen săptămâna aceasta.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...
Citeşte mai departe ...

Articol - Eurodeputați și reprezentanți ACP dezbat politicile pentru dezvoltare

Articol - Eurodeputați și reprezentanți ACP dezbat politicile pentru dezvoltare Deputaţii europeni se reunesc de două ori pe an cu reprezentanți de la parlamentele din țările din Africa, Caraibe și Pacific pentru a discuta chestiuni legate de dezvoltare. Următoarea sesiune va avea loc în Togo, între 19 și 23 noiembrie. Pe ordinea de zi se vor afla impactul datoriei publice asupra dezvoltării, Primăvara Arabă și guvernanța democratică.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...
Citeşte mai departe ...

Articol - O piață mai echilibrată pentru jocurile de noroc online

Articol - O piață mai echilibrată pentru jocurile de noroc online Jocurile online sunt în plină dezvoltare. În același timp, acestea pot reprezenta un risc pentru cei care le practică. Săptămâna trecută, Parlamentul European a cerut Comisiei propuneri pentru o cooperare mai strânsă între statele membre pentru combaterea jocurilor de noroc ilegale pe internet. Deputaţii europeni mai cer măsuri stricte pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, precum minorii.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 - PE...
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate