Menu

Rubedeniile primarului Scupra conduc orașul Ovidiu Recomandat

Principiul lui Peter spune că în orice ierarhie fiecare tinde să-și atingă nivelul maxim de incompetență. La Ovidiu, însă, Principiul lui Peter a fost înlocuit de Lipsa de Principii a lui Scupra, cu aceleași rezultate: incompetența agresivă. Din toate zările au fost aduși oameni care nu s-au remarcat în această viață decât prin legătura lor de rudenie sau de prietenie cu primarul Scupra, oameni care, probabil, odată puși pe funcții, au devenit în imaginația edilului cei mai competenți dintre muritori. Ar fi fost bine, desigur, ca asta să nu se întâmple doar în imaginația lui Scupra.

 

Prima pe lista competențelor imaginare este chiar nevasta primarului, Cristina Scupra, numită la conducerea Liceului Tehnologic Ion Podaru din Ovidiu fără acordul consiliului profesoral, deci ilegal. Înainte de a ajunge la Ovidiu, cariera nevestei evoluase fulminant de la Pantelimon la Nicolae Bălcescu. Verișoara lui Scupra, Cotea Cristina (ex Giumba), a urcat radical în arborele competenței ca șef-contabil al primăriei, mult peste Dănilă George, de exemplu, om cu experiență profesională de zece ani, dar care nu este pregătit, pardon! înrudit cu cine trebuie. Lista lui Scupra se desfășoară amețitor: Coli Felicia are în grijă Biroul Juridic, verișoara primarului, Libu Emilia, inspector SSM, Cotea Mihai, văr cu nevasta primarului este contabil-șef la OVI-PRESTCON, Funda Ion, văr și prieten cu aceeași nevastă, a devenit o Eminență Cenușie de periferie, respectiv face legea cum vor mușchii lui prin Ovidiu. Apoi, tot din categoria prietenii doamnei Scupra o amintim și pe Mazilu Viorica, ajunsă din profesoară Șef al Serviciului de Asistență Socială, pe o leafă grasă, dar și Giumba Hristu verișor cu aceeași doamnă Scupra, pus șef la Club Sportiv Ovidiu (CSU), secția de fotbal. Sosit din Mihai Kogălniceanu, Ștefu Ion a ajuns jurist la Administrația Domeniului Public și Privat (ADPP), deși primăria are deja un birou juridic și departamentul nu avea nevoie de așa ceva. În sfârșit, tot e bine că am vorbit până aici despre oameni reali, pentru că, se pare, pe la Oviprest sunt angajate vreo opt, nouă fantome.
Organizarea administrativă din Ovidiu are totuși un mare avantaj: dacă primarul se hotărăște brusc să se facă naș are toate rudele aproape, așa că petrecerea se poate ține spontan, fără efort, direct în primărie.

Ultima modificareMarți, 21 Aprilie 2015 15:30

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate