Menu

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea Recomandat

PROFIL DE PRIMAR


- Constantin Hogea este născut pe 6 septembrie 1957, în localitatea Cerna, din judeţul Tulcea. Este căsătorit şi are doi copii;
- În 1997 a devenit doctor în Agronomie şi, timp de 11 ani, a fost profesor de specialitate în cadrul Liceului Agroindustrial din Tulcea. Ulterior, în perioada 2000-2004, a fost directorul Liceului Nicolae Cornăţeanu din Tulcea;
- Se pregăteşte să candideze la Primăria municipiului Tulcea, pentru al treilea mandat.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE


Dacă ar fi să-l descrii la prima vedere, în doar câteva cuvinte, acelea cu siguranţă ar fi elegant, diplomat şi manierat. Ulterior, după alte câteva întâlniri, cunoşti şi latura glumeaţă, atunci când contextul relaxat îi permite, dar şi latura extrem de dură şi serioasă, atunci când este vorba de muncă şi de îndeplinirea atribuţiilor. Bun manager şi un spirit organizatoric desăvârşit, acesta este o persoană în al cărei ton încă se mai simte amprenta didactică. Cu o carismă incontestabilă şi o popularitate în permanentă creştere, acesta a înregistrat un real succes atunci când, cu regret, a părăsit catedra pentru primărie. Extrem de activ, în ciuda agendei supraîncărcate, acesta reuşeşte să păstreze contactul direct cu cetăţenii, în cadrul audienţelor desfăşurate de câteva ori pe săptămână. Aproape omniprezent la evenimentele şi întâlnirile importante pentru comunitate, nu am greşi dacă l-am numi „cancelarul de fier” care reuşeşte să ţină în frâu o localitate ce urmează un trend ascendent de modernizare şi dezvoltare economică. Este vorba de Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea.

„Cancelarul de fier”, de la catedră, la primărie

În 1982, Constantin Hogea a absolvit Facultatea de Agricultură, în cadrul Institutului Agronomic din Timişoara. Un deceniu mai târziu, şi-a susţinut examenul pentru gradul de definitivat în învăţământul preuniversitar, iar în 1997 a devenit doctor în Agronomie, în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, din Bucureşti. Constantin Hogea este, fără dar şi poate, şi cel mai cunoscut primar care a plecat de la catedră pentru a administra o localitate. Primar al municipiului Tulcea începând cu anul 2004, acesta a fost profesor de specialitate la Liceul Agroindustrial din municipiu, în perioada 1985-1996. Ulterior, între anii 1996-2000, a cochetat cu administraţia publică locală, din funcţia de viceprimar. Se pare că în perioada respectivă i-au lipsit elevii şi atmosfera din învăţământ, unde s-a întors în perioada 2000-2004, ca director al Colegiului Agricol Nicolae Cornăţeanu, din Tulcea. Crezând probabil că oraşul are mai multă nevoie de el, decât elevii şi că poate face mult mai mult pentru cei din urmă, din funcţia de primar, Constantin Hogea a candidat la Primărie, pe care a câştigat-o fără probleme, atât în primul mandat, cât şi în al doilea. Cu siguranţă, tot fără probleme, va câştiga şi al treilea mandat. Singura condiţie ar fi ca dorul de elevi să nu îl întoarcă la catedră.

Ultima modificareDuminică, 27 Octombrie 2013 22:37

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate