Menu

Profil de Primar (11)

Rubedeniile primarului Scupra conduc orașul Ovidiu

Principiul lui Peter spune că în orice ierarhie fiecare tinde să-și atingă nivelul maxim de incompetență. La Ovidiu, însă, Principiul lui Peter a fost înlocuit de Lipsa de Principii a lui Scupra, cu aceleași rezultate: incompetența agresivă. Din toate zările au fost aduși oameni care nu s-au remarcat în această viață decât prin legătura lor de rudenie sau de prietenie cu primarul Scupra, oameni care, probabil, odată puși pe funcții, au devenit în imaginația edilului cei mai competenți dintre muritori. Ar fi fost bine, desigur, ca asta să nu se întâmple doar în imaginația lui Scupra.

 

Citeşte mai departe ...

Niculache Peiciu, primarul comunei Izvoarele (Tulcea), despre obstacolele întâmpinate în mandatul 2008-2012:

„Deşi mi-au fost puse multe piedici, am reuşit să realizez 20 de investiţii pentru localnicii mei, în doar patru ani”


DEZVĂLUIRI: Veţi candida tot
din partea USL?
Niculache Peiciu: Da, candidez din partea Uniunii Social Liberale, propus de Partidul Social Democrat. Mă consider un om de stânga şi cred că doctrina
social-democrată a fost şi este mai aproape de interesele şi nevoile cetăţenilor, a clasei de mijloc, sprijinind întotdeauna oamenii neajutoraţi.

Au consemnat Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Citeşte mai departe ...

Doru Stoica, primarul comunei Jijila (Tulcea)

PROFIL DE PRIMAR


DEZVĂLUIRI: Când şi unde v-aţi născut?
Doru Stoica: M-am născut în oraşul Brăila, în anul 1958, luna mai, ziua 14, dat fiind faptul că locuiam în oraşul Măcin şi mama, la naştere avea nevoie de asistenţă medicală. În Jijila am copilărit, bunicii paterni fiind jijileni, iar ulterior, părinţii mei s-au mutat din oraşul Măcin în comuna Jijila, după ce şi-au finalizat construcţia unei case.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE


Citeşte mai departe ...

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea

PROFIL DE PRIMAR


- Constantin Hogea este născut pe 6 septembrie 1957, în localitatea Cerna, din judeţul Tulcea. Este căsătorit şi are doi copii;
- În 1997 a devenit doctor în Agronomie şi, timp de 11 ani, a fost profesor de specialitate în cadrul Liceului Agroindustrial din Tulcea. Ulterior, în perioada 2000-2004, a fost directorul Liceului Nicolae Cornăţeanu din Tulcea;
- Se pregăteşte să candideze la Primăria municipiului Tulcea, pentru al treilea mandat.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Citeşte mai departe ...

La mulţi ani, Valentin Vrabie!


La mulţi ani, Valentin Vrabie!

Pe 4 aprilie 1966 vedea lumina zilei cel care, 40 de ani mai târziu avea să fie ales primarul comunei Peştera cu cel mai mare scor la nivel naţional şi cu una dintre cele mai mari rate de participare la alegerile locale. Şi-a scos comuna din anonimat în 2008, atunci când a început programul de investiţii pentru modernizarea localităţii Peştera. A reuşit acest lucru fără finanţări de la Guvern, Consiliu Judeţean Constanţa ori de la Uniunea Europeană, ci doar cu bani de la bugetul local, mărit simţitor de taxele plătite de investitorii pe care a reuşit să-i atragă în zonă într-un timp record. Faptul că nu a fost ajutat de nici o instituţie l-a ambiţionat şi într-un singur an a reuşit să reabiliteze şi doteze la standarde europene cea mai modernă şcoală din judeţul Constanţa, să renoveze două biserici, să construiască o geamie, să alimenteze cu apă satul Ivrinezu Mic, să extindă reţele de apă în fostele IAS-uri, să pietruiască 17 kilometri de drum, să facă un parc în centrul comunei Peştera şi să construiască cinci cişmele. De asemenea, Valentin Vrabie a renovat dispensarul uman, un cabinet medical, unde lucrează printre altele, un stomatolog, a achiziţionat un EKG şi un ecograf şi a luat contact cu un investitor care a construit o farmacie. Valentin Vrabie este cunoscut ca fiind un om de acţiune şi acesta este motivul pentru care îşi doreşte o funcţie administrativă, dat fiind faptul că îi place să se implice în orice proiect legat de modernizarea şi evoluţia societăţii în care trăieşte. Cu această ocazie, jurnaliştii ziarului Dezvăluiri îi urează lui Valentin Vrabie succes în carieră şi un călduros La Mulţi Ani!  Citeşte mai departe ...

Ştefan Ilie, primarul comunei Luncaviţa (Tulcea)

PROFIL DE PRIMAR

- A absolvit Faculatea de Istorie, la Universitatea „Ovidius”, din Constanţa şi a devenit primar în 2004, la doar 26 de ani. În prezent, se pregăteşte să candideze pentru al treilea mandat.
- În facultate a fost poreclit „Luncaviţa”, pentru că vorbea în permanenţă despre localitatea natală, căreia îi ducea dorul în timpul studenţiei.
- Este născut pe 30 iulie 1977, este căsătorit din anul 2005, cu Valerica Ilie, şi are două fetiţe, Maria (4 ani) şi Ioana (2 ani).

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Citeşte mai departe ...

Constantin Cimpoiaşu, primarul comunei Gârliciu (Constanţa)

Profil de primar

La prima întâlnire, pare un om simplu şi nici prin gând nu i-ar trece celui care îl vede pentru întâia oară că este primar. Rezervat în afirmaţii, molcom, dar bun ascultător, acesta pare că nu poate fi scos din calmitatea caracteristică-i sub nici o formă. În spatele acestor trăsături, se află în fapt un om înţelept, confruntat cu multe greutăţi, apăsat de nevoile a sute de localnici, şi care preferă să facă în loc să vorbească. Sătul de scandalurile politice şi de lupta cruntă dusă, în general, de oamenii politici, pentru acapararea puterii, acesta păstrează o blândeţe în privire şi o căldură în voce, aparte, atunci când vine vorba de localnici şi de comuna pe care le administrează. Probabil de aceea nici prin gând n-ar trece celor care îl văd pentru prima oară că este primar: pentru că se comportă doar ca reprezentantul oamenilor în primărie şi pentru că este la fel de „accesibil” ca orice alt localnic. Este vorba de Constantin Cimpoiaşu, primarul comunei constănţene Gârliciu.

Un articol de Andreea PAVEL

Andrei Cristian LEONTE


Citeşte mai departe ...

Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea (Constanţa)

Profil de primar


Gheorghe Frigioi s-a născut pe 18 iulie 1954, în satul Rahman, din judeţul Tulcea;
Este căsătorit cu Ligia Frigioi, pe care a cunoscut-o pe vremea când era învăţător la şcoala din Stupina, şi au o fată, Raluca, jurist în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa;
A fost primar în perioada 1990-1992, iar în 1992 dorinţa de a îndruma paşii elevilor l-a reîntors la catedră. Din 2000 este primarul comunei Crucea.
La prima vedere pare dur şi greu „de citit”, dar pe parcurs ce prima întâlnire se desfăşoară, cunoşti un om sociabil, cult şi cu o sensibilitate aparte, ascunsă. Mereu atent la imaginea sa şi la detalii, bunul gust care îl caracterizează se observă în articolele vestimentare pe care le poartă, dar şi în instituţiile pe care le reabilitează sau construieşte în localitatea pe care o administrează. Este vorba de Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE


Citeşte mai departe ...

Gherghina Vrămuleţ, comuna Mahmudia (Tulcea)

Gherghina Vrămuleţ, comuna Mahmudia (Tulcea)

-    Gherghina Vrămuleţ, primarul comunei tulcene Mahmudia, este la al patrulea mandat în administraţia locală, din partea PNL.
-    Nu o interesează un loc în Parlamentul României şi vrea să mai câştige un mandat de primar pentru că, dedicându-şi o bună parte din viaţă administraţiei publice, şi-ar dori „să iasă la pensie din primărie”.
-    Are o relaţie apropiată de localnici şi consideră că este în primărie pentru a îmbunătăţi traiul celor care şi-au pus încrederea în ea şi nu pentru a face politică.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE


Citeşte mai departe ...

Gabriela Iacobici, comuna Grădina (Constanţa)

Gabriela Iacobici, comuna Grădina (Constanţa)

-    Gabriela Iacobici s-a născut pe 9 iulie 1965 mai 1956, în comuna Grădina. Este căsătorită şi are o fată. Este la primul mandat de primar în comuna constănţeană Grădina şi momentan nu o  interesează un loc în Parlament.

-    Contact online:

www.gabrielaiacobici.ro,
www.primariagradina.ro,
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.   

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTECiteşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate