Menu

Costinești s-a transformat din “Stațiunea Tineretului” în „Stațiunea Gunoaielor”

Munți de gunoaie sufocă acum ceea ce a fost odinioară Stațiunea Tineretului, Costinești. Imaginea dezolantă a stațiunii se datorează în primul rând faptului că cei responsabili de curățenie se fac că plouă, pentru ei contând doar încasarea banilor și nicidecum îndeplinirea atribuțiilor.
Generații întregi de români veneau în vremurile studenției la Costinești și se bucurau de mare, soare și distracție. A fost o vreme atunci când, doar rosteai cuvântul „Costinești” te năpădeau amintirile plăcute și ți se reaprindea dorința de a te întoarce acolo. Acum însă, vremurile, dar nu și unii oameni, s-au schimbat. Dintr-o perlă a Litoralului, acum Costinești arată ca o hazna, o fundătură sufocată de gunoaie.

Zilele trecute, odată cu festivalul Out of Doors organizat în Costinești, sutele de turiști aflați în stațiune făceau slalom printre gunoaie. Plaja mizerabilă, faleza și promenada plină de tarabagii colorați și muzică infectă, cârciumile și bodegile ticsite de maneliști tatuați și damele de moravuri îndoielnice, prezentau o imagine dezolantă a ceea ce înseamnă așa zisul turism practicat la Costinești.
Contactat telefonic, vice-primarul localității, Băduică Marin,(primarul Traian Cristea nu a răspuns la telefon cu toate că a fost sunat de zeci de ori!) ne-a declarat că serviciul de salubrizare în Costinești este asigurat de două firme: Iridex și SC. Lambat SRL. Prima ocupându-se de măturat și golirea coșurilor de gunoi iar cea de a doua de ridicat gunoiul strâns de Iridex. Întrebat dacă este mulțumit de calitatea serviciilor prestate de cele două firme, vicele Băduică a spus că:
„ având în vedere numărul mare de turiști treaba făcută de cei responsabili cu curățenia este acceptabilă”....
Din păcate acest „acceptabil” ar trebui schimbat cu „inacceptabil”, fața stațiunii arătând jalnic. Fotografiile anexate acestui material arată doar o mică parte a mizeriei ce sufocă această stațiune.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate