Menu

Ștefan Ilie, președinte PNL Tulcea: ”Bătălia politică înseamnă muncă eficientă în folosul cetățenilor!” Recomandat

La finalul lunii aprilie, liberalii tulceni și-au ales o nouă echipă de conducere. Astfel, cu majoritate largă de voturi, primarul comunei Luncavița, Ștefan Ilie, a fost desemnat ca președinte al filialei județene a PNL Tulcea, pentru o perioadă de patru ani. Alături de el, în echipa pe care o va coordona, se regăsesc ca prim-vicepreședinți: George Șișcu (deputat) și Nicolae Topoleanu (primarul orașului Măcin). Vasile Gudu (deputat), Alexandru-Ionuț Vilcov, George Șinghi, Iordan Alexe, Gheorghe Țilincă, Filip Ivanov, Vitali Cristian Finoghen și Georgian Caraman au fost desemnați ca vicepreședinți ai filialei județene.

Ștefan Ilie (39 de ani) este absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța, la numai 26 de ani devenind primarul comunei Luncavița (2004). Este căsătorit și are doi copii. În calitatea sa de candidat la șefia PNL Tulcea, Ștefan Ilie declara că scopul lui este de a construi o echipă dedicată problemelor oamenilor. Președintele PNL Tulcea ne-a explicat în cadrul unui interviu cum va realiza acest lucru, ce va face în mod concret în filiala județeană și care este starea de spirit în rândul liberalilor tulceni.

DEZVĂLUIRI: În calitate de președinte al PNL Tulcea, care vor fi principalele măsuri pe care le veți lua la nivelul organizației județene?

ȘTEFAN ILIE: Nu vreau să citez din clasici, dar nici nu vreau să-i ignor: revitalizarea fiecărei organizații locale, în funcție de rezultatele electorale, întâlniri multe în teritoriu, organizarea de activități cu impact social și politic și mai ales atragerea de noi membri.

DZV: Cum arată PNL Tulcea în momentul de față?

Ș.I.: Nu arată bine, nici la nivel național și nici la nivel județean. Mă rezum la cea de care voi răspunde în următorii patru ani, unde principala problemă este la nivelul autorităților publice locale. În clipa de față avem doar 17 primari liberali din totalul celor 51 de unități administrativ teritoriale. În consiliul județean avem 12 consilieri, cu 2 mai puțini decât PSD, iar în parlament doi deputați.

DZV: Care credeți că a fost atuul dvs. în cadrul alegerilor interne din PNL Tulcea?

Ș.I: Eu nu am atuuri speciale. Este meritul întregii echipe care și-a dorit asumarea acestei responsabile sarcini, de a conduce partidul în perioada 2017-2021.

DZV: Care sunt obiectivele pe care le va avea PNL Tulcea în timpul mandatului dvs.?

Ș.I.: Rezultate bune și și foarte bune la alegerile europarlamentare și prezidențiale, precum și câștigarea alegerilor locale din 2020.

DZV: Cât de unită este organizația PNL Tulcea în momentul de față?

Ș.I.: Este unită. Scopul meu este de o transforma într-o familie, care înseamnă mai mult decât „unit”.

DZV: Cum vedeți bătălia politică la nivelul județului între partidul dvs. și PSD?

Ș.I.: Noi ne vom face treaba mai bine decât ei. Bătălia nu înseamnă lupta cu PSD-ul, sau cu alte partide, ci muncă eficientă în folosul cetățenilor, singura care îi va convinge pe aceștia să ne acorde atenția și mai ales votul. Mă bucur că în această luptă politcă îl am alături pe colegul de la municipiu cu care formez un tandem foarte unit, Michael GUDU. Michael e un adevărat profesionist și un caracter impecabil. Împreună vom parcurge toate aceste etape de consolidare a organizației județene Tulcea.

DZV: Cum poate conducerea PNL Tulcea să vină în sprijinul primarilor și consilierilor locali/județeni liberali pentru a-și implementa proiectele?

Ș.I.: Suntem în opoziție, dar politica nu e doar luptă, ci și construcție și mai ales negociere. Întrebarea este pusă oricum greșit. Sprijinul nu trebuie acordat primarilor și consilierilor liberali, ci chiar de către aceștia oamenilor care i-au ales. Un ales local, care se implică, poate obține rezultate pozitive și dacă se află la putere și dacă se află în opoziție, așa cum sunt mii de cazuri cu aleși locali, aflați la putere, care nu au făcut absolut nimic pentru semenii lor.

DZV: Care sunt motivele ce v-au determinat să susțineți, ca organizație, candidatura lui Ludovic Orban la funcția de președinte al partidului?

Ș.I.: Este, dintre toți candidații, liberalul autentic, cu cea mai mare notorietate. Este de departe mai bun decât ceilalți doi. Membrii liberali tulceni au ascultat moțiunile direct de la candidați și au decis. Eu sper ca Ludovic să aibă capacitatea, după câștigarea alegerilor, să redefinească partidul cu liberali și idei noi, pentru toți oamenii.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate