Menu
Prev Next
Ești victima abuzului și bătăii de joc a autorităților? Te invităm la Dezvăluiri LIVE pentru a-ți face cunoscute nemulțumirile. Contactează-ne pe Facebook pentru a programa emisiunea. Vei intra în direct prin telefonul tău cu cameră video, un cont de Skype (gratuit) și o conexiune internet. Emisiunile anterioare le vezi aici: facebook.com/ziarul.dezvaluiri/videos/

Interviu

Care sunt problemele satului românesc, în viziunea noului președinte al ACoR Tulcea, Eugen Ion

Pe 27 mai, Filiala Tulcea a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) și-a ales o nouă conducere, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Consiliul Județean. Lucrările au fost prezidate de primarul Emil Drăghici, președinte naţional al AcoR, iar votul a generat următoarele rezultate: Eugen Ion (primarul de Jurilovca) – Președinte, Alexe Anastase (Mihail Kogălniceanu) – prim-vicepreşedinte, Mugur Marşavela (Baia) şi Nicolaie Gioga (Stejaru) –vicepreşedinţi, Marian Naiman (Frecăţei) – secretar general, iar Costică Deacu (Jijila), Tănase Răducan (Mihai Bravu), Ion Dănilă (Nufăru), Eugen Matei (Peceneaga), Ivan Ignat (Slava Cercheză) şi Stelian Bălan (Turcoaia) – membri.
Am stat de vorbă cu noul președinte al AcoR Tulcea despre cele mai importante probleme ale satului românesc și viziunea sa pentru rezolvarea lor.

Citeşte mai departe ...

Ștefan Ilie, președinte PNL Tulcea: ”Bătălia politică înseamnă muncă eficientă în folosul cetățenilor!”

La finalul lunii aprilie, liberalii tulceni și-au ales o nouă echipă de conducere. Astfel, cu majoritate largă de voturi, primarul comunei Luncavița, Ștefan Ilie, a fost desemnat ca președinte al filialei județene a PNL Tulcea, pentru o perioadă de patru ani. Alături de el, în echipa pe care o va coordona, se regăsesc ca prim-vicepreședinți: George Șișcu (deputat) și Nicolae Topoleanu (primarul orașului Măcin). Vasile Gudu (deputat), Alexandru-Ionuț Vilcov, George Șinghi, Iordan Alexe, Gheorghe Țilincă, Filip Ivanov, Vitali Cristian Finoghen și Georgian Caraman au fost desemnați ca vicepreședinți ai filialei județene.

Citeşte mai departe ...

Dan Epure, fost rector: „Dezastru la “Ovidius”; studenții nu au nici măcar apă caldă în cămine”!

Actuala conducerea a Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC) împlinește în curând patru ani de când administrează instituția de învățământ superior. Nu de puține ori, rectorul Sorin Rugină a dat vina pentru diferitele nereguli pe ”greaua moștenire”, deși în timpul său UOC a primit din partea ARACIS modestul calificativ ”încredere”. Pentru a ne lămuri cât de grea este această ”moștenire” pe care a preluat-o Rugină, dar și pentru a face o radiografie cât mai clară a stării actuale a Universității, am discutat cu Dănuț Epure, fost rector în perioada 2012-2013.

Citeşte mai departe ...

Adrian Țapliuc, președinte PNȚCD Constanța: ”cetățenii sunt în centrul atenției noastre!”

După mai bine de șase luni de la alegerile parlamentare, după ce fiecare organizație politică și-a făcut bilanțul, dar și proiecte de viitor, am stat de vorbă cu președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, pentru a înțelege modul în care partidul se reorganizează și își regândește strategia politică pe termen mediu și lung. Un prim pas în acest sens au fost legerile din luna februarie, prin care a trecut organizația județeană a Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), alegeri ce l-au reconfirmat în funcția de președinte pe Adrian Țapliuc. Totodată, și organizația municipală a primit forțe proaspete în persoana președintelui Aurel Popescu.

Citeşte mai departe ...

Claudiu Palaz, despre criteriile de alocare a banilor la primării şi planurile de dezvoltare a judeţului

Am stat de vorbă despre finanţarea administraţiilor locale şi proiectele de dezvoltare cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz. Discuţia vine în contextul în care consilierul judeţean Remus Cristy Băisan a acuzat conducerea CJ că a alocat fonduri primarilor, pe criterii politice. Totodată, am discutat și despre diferențele de dezvoltare dintre diverse zone și localități. Palaz consideră că e nevoie de strategii locale pentru fiecare zonă în parte pentru rezolvarea acestei probleme.

Articol realizat de Mihai Răzvan ROTARU

Citeşte mai departe ...

Mariana Gâju, președinte A.Co.R. Constanța: dezvoltarea durabilă și sănătoasă a satului românesc este Biblia noastră!

Vicepreședintele Asociației Comunelor din România (A.Co.R.) și președintele A.Co.R. Constanța, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju a vorbit despre principalele probleme ale primarilor și funcționarilor publici din România. Înființată în anul 1997, asociația își propune reprezentarea unitară a membrilor săi (peste 2000 de primării comunale) atât în relația cu instituțiile centrale, cât și cu cele de la nivel european sau internațional.

Citeşte mai departe ...

Cristian Moșnianu, candidat PPU-SL la Consiliul Local Constanța:“E timpul pentru o schimbare a clasei politice”

Dezvăluiri: Cine este candidatul pentru Consiliul Local Constanţa, Cristian Moşnianu?

Cristian Moşnianu: Cristian Moşnianu este un tată, un prieten, un mentor, un profesor, un luptător, un om echilibrat, un om simplu. Mai nou, o voce a tinerilor ce se doreşte a fi auzită în administraţia locală.

Citeşte mai departe ...

Marius Petre:„Candidez pentru că vreau să continuăm dezvoltarea comunei Peștera”!

Petre Marius-Liviu are 38 ani şi s-a născut în satul Izvoru Mare, comuna Peştera. Este absolvent al Facultății de Istorie, Universitatea "Ovidius" Constanța, promoţia 2001. Petre a obţinut o Bursă de studii la Universitatea Eotvos Lorand din Budapesta, Ungaria, în 2003, un Masterat în Istorie la Universitatea Ovidius, în 2003, Masterat în Management Educațional și Comunicare Instituțională, în 2010 la SNSPA București. Marius Petre este Doctor în Istorie, 2013, Profesor titular pe catedra de istorie la Şcoala gimnazială nr. 1 Peștera, din 2001. Între 2004-2007 și 2012-2015 a fost Director al Școlii din Peștera, iar apoi Inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane la ISJ Constanța, 2015-2016. A revenit la Şcoala din Peștera din 18 aprilie 2016, pentru a candida la Primăria comunei Peștera.

Citeşte mai departe ...

„Candidații la Primăria Constanța puteau mai mult. Făgădău pare a fi scăpat în câștigător!”

 

Interviu cu analistul politic Mihai Petre 

Analistul Mihai Petre nu este străin deloc de mediul politic pe care astăzi îl analizează cu sânge rece. În CV-ul său ocupă un loc important experiența de membru al PD-L Constanța și un post de consilier județean. Mihai Petre a avut intenția de a candida ca independent la fotoliul de primar al orașului. S-a retras din cursă pentru că nu a reuşit să strângă numărul necesar de semnături, iar acum, ca un fin observator al fenomenului politic local și național, ne vorbește despre cum arată campania electorală și principalii patru candidați la funcția de primar al Constanței.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0788059775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București și distribuit prin chioșcurile Telegraf și Cuget Liber.

Politica de confidențialitate