Eroare
  • JUser: :_load: Utilizatorul cu ID-ul 63 nu a putut fi încărcat
Menu

Drept la replica

 Scrisoare către redacţia ziarului "Dezvaluiri"


Stimate domnule redactor,


În virtutea dreptului la replică şi a codului deontologic jurnalistic, ţin să fac următoarele precizări în legătură cu articolul publicat în ziarul dumneavoastră din data de 26.05.2008.
Astfel, articolul "Adrian Stan - management defectuos la ADS şi afaceri ilegale cu ajutorul cumnatului, apărut în ediţia din 26 mai 2008 a ziarului dumneavoastră conţine afirmaţii mincinoase la adresa mea şi a activităţilor desfăşurate de firma pe care o conduc şi al cărei asociat sunt, S.C. ROMNED COMPANY S.R.L.
Aş vrea să clarific că nu am comis nici un act ilegal nici eu nici societatea comercială din care fac parte şi pe care o conduc. Astfel vreau să punctez următoarele:
1. Afirmaţia dumneavoastră precum că numele meu apare într-o încrengătură de firme din care face parte Vicenzo Spoto , vă răspund: nu l-am cunoscut vreodată şi nu am nici o legătură cu cetăţeanul italian menţionat. Nu sunt asociat în nici o firma din care el face parte.
2. Aţi afirmat că S.C. ROMNED COMPANY S R.L a subcontractat o lucrare de consolidare a unui dig de pe malul lacului Techirghiol.
- Răspundem : S.C ROMNED COMPANY S.R.L nu a avut şi nici nu are vreo relaţie contractuală sau de altă natură cu SC Construcţii Hidrotehnice SA. !aşi. Deasemenea nu a participat la nici o lucrare de consolidare de dig sau alte lucrări de natură hidrotehnică contractată sau subcontractată de la Apele Române sau S.C.H. S.A. Iaşi.
Documentarea articolului o consideram ca fiind de rea credinţă, deoarece printr-un singur telefon la sediul societăţii noastre aţi fi putut fi informaţi corect asupra acestui fapt, înainte de publicarea articolului.
3. La afirmaţia că S.C. ROMNED COMPANY SRL s-a aflat in mijlocul unui scandal
legat de Oficiul Concurentei, va răspundem:
- începând cu luna noiembrie anul 1999, în conformitate cu Legea Nr. 84/1992, S.C. ROMNED COMPANY S.R.L, a încheiat un contract de concesionare cu Administraţia Zonelor Libere, aceste Zone Libere beneficiind de facilităţi fiscale garantate de către stat pe o perioada de 50 ani.
Odată cu armonizarea legislaţiei ţării noastre cu legislaţia europeană, în vederea obţinerii calităţii de membru al Uniunii Europene, s-a abrogat legea sus menţionată şi odată cu ea s-au anulat şi facilităţile fiscale acordate Zonelor Libere.
În urma abrogării facilităţilor acordate Zonelor Libere, statul roman a elaborat o formulă care împărţea valoarea investiţiilor în zonele libere la valoarea impozitului pe profit.
Astfel unele firme au avut de primit bani de la stat, iar alte firme au avut de returnat. Datorită unei bune administrări, SC ROMNED COMPANY S.R.L a înregistrat un profit care a depăşit valoarea investiţiei şi astfel societatea nu a avut de primit bani de la stat ci de returnat către bugetul de stat. În acest sens menţionăm că SC. ROMNED COMPANY SRL şi-a îndeplinit integral obligaţiile faţă de Bugetul de stat.
Doresc să subliniez că acest ajutor primit de către S.C. ROMNED COMPANY SRL nu a fost un ajutor primit în mod ilegal, sau în baza unor activităţi, acţiuni ilegale, ci în baza unor facilităţi garantate prin semnarea unui contract pe 50 ani. Datorita schimbării legislaţiei române s-au anulat aceste facilităţi şi s-a introdus această formulă prin care s-a dorit alinierea legislaţiei române la cea europeana.


V-am făcut cunoscute toate aceste detalii pentru a accentua încă o data faptul ca atât eu cât şi firma pe care o conduc nu avem de a face cu cele descrise în articolul dumneavoastră, respectiv afaceri ilegale, contracte imaginare, scandaluri cu Oficiul Concurenţei.
De altfel, despre prestigiul şi imaginea S.C. ROMNED COMPANY SRL vorbesc diplomele şi clasările fruntaşe pe care societatea noastră a reuşit să le obţină prin activitatea pe care o desfăşoară.
Considerăm ca fiind regretabil faptul că ziarul dumneavoastră a publicat un articol lipsit de un minim de deontologie profesionala, lucru pe care noi îl dezavuam şi îl consideram nedemn pentru un ziar care se respectă.
Cu respectul pe care vi-l datorez, vă rog ca această scrisoare să fie publicata integral sub forma unui drept la replica. Dorim ca acest Drept la Replică să apară în aceleaşi condiţii grafice, de poziţionare in pagina ca şi articolul denigrator.

 

CIORIIA EMIL 

Ultima modificareDuminică, 27 Octombrie 2013 22:37

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate