Eroare
  • JUser: :_load: Utilizatorul cu ID-ul 63 nu a putut fi încărcat
Menu

Drept la replica (9)

Rectorul Rugină spune că totul e perfect la Universitatea Ovidius (Drept la replică)

Marți, 9 februarie 2016, pe adresa ziarului a sosit un drept la replică promovat de Universitatea "Ovidius", referitor la articolul "Debandadă la Universitatea Ovidius Constanţa: Ce ascunde biografia profesorului Stoica Lascu?"

Fiind fideli principiului practicării unui jurnalism corect, reproducem integral acest drept la replică. Întrucât acesta a fost remis sub formă de fotografie (deci extragerea textului este imposibilă, în reproducem ca atare).

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai departe ...

Drept la replică

Referitor la articolul dvs din 19.03.2015 "Indiferenţa Poliţiei Locale Tulcea face victime":
1. Circulatia pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor si a celorlalte categorii de participanti la trafic, drepturile, obligatiile si raspunderile care revin persoanelor fizice si juridice, precum si atributiile unor autoritati ale administratiei publice, institutii si organizatii sunt supuse dispozitiilor prevazute OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

Citeşte mai departe ...

Drept la replică

Publicăm mai jos Dreptul la replică referitor la articolul “Șefa AJOFM Tulcea își păstrează scaunul, deși împotriva ei a început urmărirea penală”, trimis redacției de către Iuliana Lefter.

Urmare a apariției articolului “Șefa AJOFM Tulcea își păstrează scaunul, deși împotriva ei a început urmărirea penală” , in ediţia din data de 03.03.2014 a publicației Dezvaluiri.ro, sub semnătura domnului director Mihai Răzvan ROTARU, va rog sa publicați următorul - Drept la replica - in integralitate.  
    Înainte de toate, apreciez interesul arătat de ziarul dumneavoastră in mod special  fata de persoana mea, in calitate de director executiv al  AJOFM Tulcea.
Daca demersul dumneavoastră nu ar fi tardiv fata de aspectele invocate si atât de tendențios fata de persoana mea, aş putea crede ca va interesează aflarea adevărului, dar cum constat ca tot articolul conține de fapt frânturi de informații, se cuvine a clarifica aceasta  situație din respect pentru cititorii dumneavoastră. Impactul jurnalistic pe care aţi vrut sa-l provocați introducându-mă in topul milionarilor in euro, probabil ca a avut efect, dar substanța acestui articol este lipsita de orice fundament real.  Prin urmare:

Citeşte mai departe ...

„Jurnalistul Mihăiță Talent” faultează grav limba română într-un drept la replică

Ziarul DEZVĂLUIRI a primit un drept la replică de la Mihai Căldăraru, președinte al ONG-ului Mic News și director al ziarului cu același nume. 

Publicăm mai jos textul integral, în forma în care ne-a parvenit, cu toate că acesta are mari vicii gramaticale și semantice:

Referitor la materialul ”Mihăiță Talent, tânărul de la casa de copii care a păcălit o țară întreagă cu „drama” sa aparut in editia din 03 Februarie 2014 ora 13:48 a ziarului Dezvaluri.ro si online, pe dezvaluiri.ro , sub semnatura domnului Mihai Razvan Rotaru nu am incasat nici un ban de la firme pe contul ONG-ului.

Citeşte mai departe ...

Drept la replică

Referitor la materialul de presă cu titlul „Şeful de la Investigarea Fraudelor, Ioan Tomescu muşamalizează o anchetă pentru a-şi proteja rudele", publicat pe site-ul Dezvăluiri.ro, la data de 14.03.2013, având ca subiect situaţia celor 300 de hectare de pământ, exploatate fără drept de un grup de arendaşi din Mereni, vă precizăm următoarele:
Funcţia şefului Serviciului Investigarea Fraudelor este una cu caracter administrativ, acesta având atribuţiuni de coordonare şi control, fără implicare în activităţi de cercetare și cauzele aflate în instrumentare, care sunt supuse supravegherii şi controlului unităţilor de parchet competente.

Împuternicit la Comanda Inspectoratului de Poliție a Județului Constanța
Comisar Șef Rapotan Adrian

Citeşte mai departe ...

Vacanţe pentru copiii din Cernavodă

Primăria oraşului Cernavodă derulează de mai multe luni proiectul “O excursie pe an pentru fiecare copil cernăvodean”,  prin care şi-a propus să sprijine financiar cei 2000 de elevi din Cernavodă, să meargă în tabere şi excursii. Astfel, fiecare copil primeşte din partea Primăriei suma de 100 de lei pentru a suporta costul deplasării în excursii sau tabere în diverse puncte turistice din ţară. De la începutul anului, aproximativ 600 de elevi de şcoli generale şi licee au vizitat Delta Dunării în vacanţele de primăvară, de Paşte, de 1 Mai şi 1 Iunie. Acum, pe perioada vacanţei de vară, aproape 100 de copii sunt plecaţi în taberele de la Galaciuc – judeţul Vrancea, Păltiniş – Sibiu, Râul Alb – Caraş Severin. De asemenea, 150 de copii au beneficiat în această vară de excursii la Constanţa unde au vizitat Muzeul de Istorie, Acvariul, Planetariu şi s-au distrat la Aqua Magic. Proiectul O “excursie pe an pentru fiecare copil cernăvodean” continuă, administraţia locală pregăteşte surprize frumoase şi copiilor care până acum nu au putut merge în excursii sau tabere. Administraţia lucrează la un proiect asemănător şi pentru pensionarii din Cernavodă, prin care aceştia să beneficieze de excursii la diverse obiective turistice şi religioase din ţară.

Citeşte mai departe ...

Drept la replică

Subsemnata, Mariana Ştefănescu, având în vedere afirmațiile nereale şi calomnioase din cuprinsul articolului intitulat “Mariana Ștefănescu, actuala directoare de la Liceul Virgil Madgearu, inaptă să conducă?”, vă solicit să publicați următorul drept la replică.

Citeşte mai departe ...

Drept la replica

 Scrisoare către redacţia ziarului "Dezvaluiri"


Stimate domnule redactor,


În virtutea dreptului la replică şi a codului deontologic jurnalistic, ţin să fac următoarele precizări în legătură cu articolul publicat în ziarul dumneavoastră din data de 26.05.2008.
Astfel, articolul "Adrian Stan - management defectuos la ADS şi afaceri ilegale cu ajutorul cumnatului, apărut în ediţia din 26 mai 2008 a ziarului dumneavoastră conţine afirmaţii mincinoase la adresa mea şi a activităţilor desfăşurate de firma pe care o conduc şi al cărei asociat sunt, S.C. ROMNED COMPANY S.R.L.
Aş vrea să clarific că nu am comis nici un act ilegal nici eu nici societatea comercială din care fac parte şi pe care o conduc. Astfel vreau să punctez următoarele:
1. Afirmaţia dumneavoastră precum că numele meu apare într-o încrengătură de firme din care face parte Vicenzo Spoto , vă răspund: nu l-am cunoscut vreodată şi nu am nici o legătură cu cetăţeanul italian menţionat. Nu sunt asociat în nici o firma din care el face parte.
2. Aţi afirmat că S.C. ROMNED COMPANY S R.L a subcontractat o lucrare de consolidare a unui dig de pe malul lacului Techirghiol.
- Răspundem : S.C ROMNED COMPANY S.R.L nu a avut şi nici nu are vreo relaţie contractuală sau de altă natură cu SC Construcţii Hidrotehnice SA. !aşi. Deasemenea nu a participat la nici o lucrare de consolidare de dig sau alte lucrări de natură hidrotehnică contractată sau subcontractată de la Apele Române sau S.C.H. S.A. Iaşi.
Documentarea articolului o consideram ca fiind de rea credinţă, deoarece printr-un singur telefon la sediul societăţii noastre aţi fi putut fi informaţi corect asupra acestui fapt, înainte de publicarea articolului.
3. La afirmaţia că S.C. ROMNED COMPANY SRL s-a aflat in mijlocul unui scandal
legat de Oficiul Concurentei, va răspundem:
- începând cu luna noiembrie anul 1999, în conformitate cu Legea Nr. 84/1992, S.C. ROMNED COMPANY S.R.L, a încheiat un contract de concesionare cu Administraţia Zonelor Libere, aceste Zone Libere beneficiind de facilităţi fiscale garantate de către stat pe o perioada de 50 ani.
Odată cu armonizarea legislaţiei ţării noastre cu legislaţia europeană, în vederea obţinerii calităţii de membru al Uniunii Europene, s-a abrogat legea sus menţionată şi odată cu ea s-au anulat şi facilităţile fiscale acordate Zonelor Libere.
În urma abrogării facilităţilor acordate Zonelor Libere, statul roman a elaborat o formulă care împărţea valoarea investiţiilor în zonele libere la valoarea impozitului pe profit.
Astfel unele firme au avut de primit bani de la stat, iar alte firme au avut de returnat. Datorită unei bune administrări, SC ROMNED COMPANY S.R.L a înregistrat un profit care a depăşit valoarea investiţiei şi astfel societatea nu a avut de primit bani de la stat ci de returnat către bugetul de stat. În acest sens menţionăm că SC. ROMNED COMPANY SRL şi-a îndeplinit integral obligaţiile faţă de Bugetul de stat.
Doresc să subliniez că acest ajutor primit de către S.C. ROMNED COMPANY SRL nu a fost un ajutor primit în mod ilegal, sau în baza unor activităţi, acţiuni ilegale, ci în baza unor facilităţi garantate prin semnarea unui contract pe 50 ani. Datorita schimbării legislaţiei române s-au anulat aceste facilităţi şi s-a introdus această formulă prin care s-a dorit alinierea legislaţiei române la cea europeana.


V-am făcut cunoscute toate aceste detalii pentru a accentua încă o data faptul ca atât eu cât şi firma pe care o conduc nu avem de a face cu cele descrise în articolul dumneavoastră, respectiv afaceri ilegale, contracte imaginare, scandaluri cu Oficiul Concurenţei.
De altfel, despre prestigiul şi imaginea S.C. ROMNED COMPANY SRL vorbesc diplomele şi clasările fruntaşe pe care societatea noastră a reuşit să le obţină prin activitatea pe care o desfăşoară.
Considerăm ca fiind regretabil faptul că ziarul dumneavoastră a publicat un articol lipsit de un minim de deontologie profesionala, lucru pe care noi îl dezavuam şi îl consideram nedemn pentru un ziar care se respectă.
Cu respectul pe care vi-l datorez, vă rog ca această scrisoare să fie publicata integral sub forma unui drept la replica. Dorim ca acest Drept la Replică să apară în aceleaşi condiţii grafice, de poziţionare in pagina ca şi articolul denigrator.

 

CIORIIA EMIL 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate