Menu

Cinci proiecte de infrastructură se vor realiza în comuna Nalbant

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, comuna tulceană Nalbant va beneficia de finanțarea a cinci proiecte de dezvoltare a infrastructurii locale. Două dintre aceste proiecte vizează infrastructura școlară, unul pe cea sanitară și alte două se referă la sistemul de drumuri și la rețeaua de apă potabilă.

 

Primul proiect, ”Modernizarea şi extinderea obiectivului alimentare cu apă Nicolae Bălcescu, comuna Nalbant, județul Tulcea” are o valoare de 1.367.301,67 de lei. ”Aici vrem să facem cămine la fiecare colț de stradă pentru a putea opri apa în caz de avarii. De asemenea, vom avea și o extindere a rețelei pe o stradă unde sunt trei beneficiari, astfel că tot satul va fi racordat la sistemul de alimentare cu apă. Vrem să facem și o rețea de hidranți pentru stingerea incendiilor”, ne-a declarat primarul comunei Nalbant, Ion Nicolae.

”Modernizarea obiectivului Școala Nicolae Bălcescu, comuna Nalbant, județul Tulcea” este un alt proiect finanțat prin PNDL cu suma de 1.059.787,82 de lei. ”Aici vom efectua lucrări de împrejmuire a unității școlare cu gard, vom construi un grup sanitar în interiorul școlii, vom izola clădirea și vom schimba toate ușile și ferestrele unității. De asemenea, vom repune în funcțiune centrala termică”, a spus Ion Nicolae.

Și la grădinița din Nalbant se va lucra. Pentru acest obiectiv, administrația locală a primit 628.090,93de lei. Conform primarului comunei, ”în cazul acestei investiții, experții în construcții au ajuns la concluzia că imobilul este într-o stare avansată de degradare, fapt pentru care au recomandat demolarea actualei grădinițe și ridicarea uneia noi pe același amplasament. În clipa de față, în instituția școlară nu se puteau ține ore pentru copii, aceștia fiind mutați într-o sală din școală.”

”Modernizarea obiectivului Dispensar Nalbant, comuna Nalbant, judeţul Tulcea” se va face cu 726.016,03 lei. Aici, se va schimba acoperișul, se va împrejmui imobilul, se va dota cu mobilier și se vor schimba ușile, geamurile și parchetul.

Ultimul proiect finanțat prin PNDL pentru comuna Nalbant este ”Îmbunătățirea rețelei de drumuri de interes local”, având o valoare de 6.362.739,60 lei. ”Este vorba de drumul comunal Nalbant – Trestenic, vreo 3,5 km și alți 3,5 km în interiorul localității Nalbant. Aici avem făcute toate modificările topografice, studiile geotehnice”, susține Ion Nicolae.

De asemenea, edilul afirmă că în acest moment echipa sa de la primărie lucrează ”la documentații; le pregătim pentru luna noiembrie când vom merge la București să semnăm contractele de finanțare. Documentația pentru proiectul de îmbunătățirea a drumurilor de interes local este finalizată, la fel și la proiectul de modernizare și extindere a grădiniței”.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate