Menu

Pontoanele realizate din fonduri UE la Sulina și Murighiol au fost „confiscate” de privați Recomandat

În perioada 2013-2015 prin intermediul FLAG Delta- Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării, s-au derulat mai multe proiecte de realizare a unor „facilități de acostare” (pontoane) în mai multe localități din Delta Dunării.
Deși aceste pontoane ar trebui să aibă ca beneficiari cu titlu gratuit turiștii, operatorii din turism, localnicii sau alți proprietari de ambarcațiuni medii și mici, lucrurile nu stau deloc așa.
Pe pagina oficială a Departamentului de Luptă Antifraudă-DLAF există o sesizare legată de situația pontoanelor din Sulina și Murighiol ce poartă titlul „DEȘI UNELE AU FOST CAPTURATE DE PRIVAȚI, FACILITĂŢILE DE ACOSTARE DIN DELTĂ REALIZATE PE FONDURI EUROPENE SUNT PUBLICE!”

Valoarea nerambursabilă primită de administrația locală Sulina pentru realizarea a cinci pontoane în oraș a fost de aproximativ 225.000 de lei pentru fiecare, bani veniți prin intermediul Planul Operațional pentru Pescuit (POP) 2008-2013.

Iată textul integral al sesizării:

„Proiectele selectate prin FLAG DELTA – Asociaţia Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării, şi finanţate prin POP 2008 – 2013, au adus în premieră în Delta Dunării pontoane de acostare ce pot fi utilizate gratuit de operatorii de turism, turişti sau pescarii din zonă.
Pentru aceste pontoane Primăriile din Deltă au beneficiat de finanțare în procent de 100% tocmai pentru că accesul la aceste facilități este public, sau ar fi trebuit să fie public, pentru că în multe cazuri, unii se cred proprietari pe aceste pontoane, aşa cum se întâmpla la Sulina și la Murighiol.
În nenumărate cazuri turiști care au vrut să acosteze la Sulina au fost pur și simplu alungați, de multe ori cu limbaj ofensator și chiar amenințări cu tăierea parâmei, de către indivizi care se cred proprietari pe pontoanele finanțate cu fonduri europene și puse la dispoziția publică.
Majoritatea celor care efectuează curse de transport pe ruta Tulcea -Sulina și retur au capturat practic aceste facilitați destinate tuturor, dincolo de pavoazarea cu reclamele proprii, care pană la urmă nu ar constitui un mare deranj, amplasând diverse bariere - lanțuri cu lacăt, etc, pentru restricționarea ilegală, a accesului publicului.
De asemenea, deşi anumite persoane argumentau că ar avea acordul Primăriei pentru folosirea pontoanelor respective, acest lucru este ilegal conform contractului de finanțare și dacă ar fi adevărat ar duce la încălcarea clauzelor contractuale și returnarea finanţării obținute de Primăria Sulina.
În cazul în care vă confruntați cu astfel de situații, puteți suna la 112 pentru că vă este restricționat accesul la o facilitate publică finanțată cu fonduri europene, sau reclamați situația.”

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate