Menu

Câți constanțeni or să degere de frig în iarna asta din vina Rompetrol? Sute de mașini așteaptă zile întregi la cozi interminabile pentru cocsul de consum casnic

Cum nu toată lumea beneficiază de luxul încălzirii centrale de la CET Constanța sau cel oferit de o centrală de apartament cu gaze, cel puțin la nivelul județului Constanța există mii de familii care pe timpul iernii folosesc spre încălzirea locuințelor, sobe sau centrale pe combustibil solid- lemne sau cocs. 
Cum lemnul de foc a devenit tot mai greu de obținut și prețurile au explodat la metrul cub sau ster, cocsul pentru uz casnic a rămas cel mai eficient, mai ales datorită puterii calorice mult superioare lemnului. Din păcate, pentru multe din aceste familii coșmarul frigului iernii 2017 se va prelungi până abia în a doua jumătate a primului trimestru al anului 2018.

Toată vara lui 2017 vânzarea de cocs către populație a fost sistată din motive mai mult sau mai puțin plauziblie, iar acum, cei de la Rompetrol-Petromidia au reușit să creeze o adevărată nebunie în rândul populației dependente de încălzirea locuințelor pe timp de iarnă pe bază de combustibil solid, în speță cocsul.
La începutul toamnei 2017, după mai multe alarme false cum că s-ar da drumul vânzării către populație a coxului, abia din 15 octombrie 2017 s-a produs acest lucru.
Imediat, s-a creat o aglomerație de neimaginat la porțile Petromidia, lumea disperată că ar putea rămâne fără căldură în timpul iernii înghesuindu-se să plătească și să-și facă programările pentru ridicarea combustibilului necesar.
Din nefericire pentru toți, la ghișeul de informații unde se obține formularul tip al cererii de combustibil era pus un afiș din care reieșea faptul că cei care plătesc, de exemplu în luna noiembrie, or să poată ridica încărcătura de cocs abia în a doua jumătate a primului trimestru al anului 2018. Deci, când iarna o să fie cea mai aprigă și gerul cel mai crunt, atunci lumea o sa stea în frig în asteptarea datei la care s-a făcut programarea pentru ridicarea cocsului de la Rompetrol.
Disperarea în rândul oamenilor a devenit evidentă, logica celor de la Rompetrol care au postat afișul de care am pomenit anterior nu a făcut decât să provoace panică și tensiuni.
Cozile de mașini de transport marfă de la poarta Rompetrol- Petromidia se întind pe mii de metri, programările nu se mai respectă în sensul că dacă ai fixată programarea azi, mai stai la coadă încă două- trei sau patru zile până îți vine rândul.
Consecința acestei brambureli este că, pentru mii de constănțeni dependenți de această sursă de încălzire, se anunță o iarnă foarte dificilă și în care singura soluție ar fi doar hainele groase și multă răbdare.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate