Menu

Bugetul ADI ITI Delta Dunării ar putea fi suplimentat Recomandat

Cel mai mare proiect de investiții al României şi unul dintre cele mai mari proiecte europene, ITI Delta Dunării, cu un buget de 1,1 miliarde de Euro, ar putea fi suplimentat cu bani atrași de mediul privat sau public. Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară – ITI Delta Dunării este preocupată să identifice soluții pentru suplimentarea sumelor dedicate proiectelor de dezvoltate socio-economică.

Președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre susține că „se vor face toate eforturile să executăm nu cea mai mare parte, eu aş vrea, dacă se poate, să negociem să mai asigurăm anumite sume pe lângă bugetul avut la dispoziție. Nu trebuie să uităm de faptul că miliardul acesta de Euro nu înseamnă numai investiții în localităţile din judeţul Tulcea, înseamnă şi investiţii adiacente şi mă refer la Podul peste Dunăre Brăila –Tulcea, la Portul Tulcea. Sunt investiţii care atrag sume consistente. De asemenea, investiţiile ARBDD și Apele Române care la fel înseamnă sume consistente. Nu tot miliardul acesta se duce în comunităţile din Deltă. Dar, în mod cert aceşti bani contribuie la dezvoltarea comunităţilor din această zonă”, afirmă preşedintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.
Numai pe infrastructură locală, investiţiile vor fi undeva în jurul a 200-250 de milioane de Euro, conform președintelui ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.

La Frecăţei se asfaltează străzi şi se modernizează alimentarea cu apă

La Frecăţei se are în vedere asfaltarea străzilor din comună. Lucrările vizează turnarea de covor asfaltic pe aproximativ 10 kilometri de drumuri aparținând celor patru sate componente: Frecăței, Cataloi, Poșta și Telița. Investiția înseamnă 1 milion de Euro.
De asemenea, administraţia locală Frecăţei are în vedere realizarea unei staţii de epuare şi execuție rețea de preluare a apelor uzate în satele Frecăţei şi Poşta, investiţie aproximată la 1,3 milioane de Euro.
Primarul comunei Frecăței, Marian Naiman: „Vom cupla la această investiţie şi lucrări de modernizare a reţelei de alimentare cu apă. Sunt optimist că vom primi ok-ul pentru finanţări. Dacă vor mai fi probleme le vom corecta. Pentru asta avem ADI ITI şi eu zic că Tulcea are un mare avantaj aici. Trebuie numai să vrem, să avem iniţiativă şi să luăm aceşti bani”.

Extindere şi dotare la Liceul Tehnologic din Luncaviţa

Proiectul pentru ,,Modernizarea, Extinderea şi Dotarea Liceului Tehnologic Simion Leonescu Luncaviţa” a fost selectat pentru o finanţare europeană, de aproximativ 500.000 Euro.
Primarul comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie: „Vorbim de fonduri nerambursabile obţinute în baza unui proiect prin PNDR, componenta Educaţie, pe ITI Delta Dunării. Fiind un liceu tehnologic, cu profil pe agroturism, proiectul presupune extindere, dotări şi modernizare. Lucrarea va respecta arhitectura vechii şcoli care este din granit. Va creşte numărul de clase, se vor costrui patru clase noi și de asemenea, vor fi schimbări de pardoseli, centrale termice, instalaţii sanitare. Totodată, vor fi achiziţionate utilaje care sunt necesare în agroturism. Avem trei luni termen pentru a semna contractul, însă noi sperăm că vom face acest lucru în octombrie apoi să trecem la achiziţia proiectului tehnic şi execuţie”.

La Jurilovca, istoria este pusă să facă bani pentru comunitate

Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion intenționează să pună în valoare un sit arheologic prin atragerea unei finanţări de două milioane de Euro. Este vorba de investiții ce presupun susţinerea unor acţiuni de cercetare, restaurare şi introducerea în circuitul turistic a cetăţii Argamum.
A fost identificată şi sursa de finanţare – Programul Operaţional Regional 2014-2020.
Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion: „Vizăm prin acest proiect, cercetarea, restaurarea şi introducerea în circuitul turistic a necropolei cetăţii Orgame/Argamum. Este un proiect care a fost pregătit în prima jumătate a anului, nu este finalizat, există intenţia să fie depus prin ITI pe Programul Operaţional Regional. Este un parteneriat între comuna Jurilovca şi Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române. Proiectul este coordonat de doamna Vasilica Lungu, un arheolog cu foarte multă experienţă. A lucrat ani buni la situl arheologic de la Jurilovca. Nu avem încă o formă finală a proiectului însă intenţia noastră este să-l concretizăm”.
Instrumentul financiar ITI asigură finanţarea pentru proiecte din toate programele operaţionale, cuprinzând investiţii din FC, FEDR, FSE, FEADR şi FEPAM.
În cadrul Uniunii Europene sunt doar 18 astfel de Instrumente Integrate de finanţare, cel de la Tulcea fiind singurul din România.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate