Menu

Președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu: ”ne dorim finalizarea proiectului cetății Capidava”

Consiliul Județean Constanța (CJC) anunță că este pregătit să reia procedurile pentru lucrările rămase de executat la Cetatea Capidava. Anunțul vine în urma unei informări transmise de Ministerul Culturii și Identității Naționale către CJC prin care anunță că există toate premisele legale pentru continuarea lucrărilor.

În adresa primită se punctează că “responsabilitățile pe sectoarele de limes sunt definite pentru zonele ce compun fosta frontieră din provincia romană Dacia. După cum cunoașteți, Capidava este un important obiectiv specific frontierei romane situată în antichitate în altă provincie din Imperiul Roman (provincia Moesia Inferior).” În ceea ce privește punctul de vedere al Comisiei Naționale Limes, potrivit Ministerului acesta “este un organism consultativ, care nu a avut niciodată calitatea de avizator pentru documentații de intervenții la monumente istorice.“

 

Potrivit punctului de vedere al Ministerului Culturii și Identității Naționale “ultimele demersuri vor asigura și implicarea pozitivă a specialiștilor care s-au manifestat public, inițial, împotriva proiectului”.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a subliniat faptul că se fac eforturi pentru deblocarea proiectului, motiv pentru care au fost inițiate o serie de întâlniri între reprezentanții Ministerului Culturii și Identității Naționale, proiectanții lucrării, precum și coordonatorul științific al șantierului. “Ne dorim finalizarea acestui proiect. Vom ține cont de recomandările Ministerului Culturii, dar este esențial să deblocăm aceasta situație”, susține președintele CJC.

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate