Menu

Varujan Vosganian și-a lansat romanul ”Copiii Războiului” la Medgidia

Sala de spectacole a Casei de Cultură ”Ioan N.Roman” din Medgidia a fost, la finalul săptămânii trecute, gazda unui eveniment cultural de marcă. Este vorba despre lansarea romanului ”Copiii Războiului”, scris de economistul, omul politic și scriitorul Varujan Vosganian.
Romanul se bazează pe o poveste adevărată despre copiii războiului și pune în fața eroilor cărții opţiunea fundamentală a condiției umane, cea dintre uitare, răzbunare şi iertare, lasându-l pe fiecare dintre ei să aleagă şi îndemnându-i pe cei care parcurg aceste pagini să aibă, la rândul lor, curajul propriei opțiuni.

”Această carte are câteva fragmente memorabile, demne de condeiul marilor prozatori. Am considerat mult timp că romanul Cartea Șoaptelor (2009) este, indiscutabil, un vârf al creației autorului. Însă, a demonstrat că este un romancier de anvergură, capabil să construiască riguros și credibil și să se autodepășească sistematic”, a afirmat criticul și scriitorul Ovidiu Dunăreanu.
Autor a numeroase cărți de literatură, poezie și proză scurtă, traduse în peste 20 de limbi străine, Varujan Vosganian este președintele Uniunii Armenilor din România și vicepreședintele Uniunii Scriitorilor.
La eveniment au participat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, criticii literari Ovidiu Dunăreanu și Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii Județene ”Ioan N.Roman ”, dr Corina Apostoleanu și pasionații de literatură, istorie și cultură, ale căror discuții au fost acompaniate de muzică folk.

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate