Menu

Preasfințitul porno rămâne episcop, cu reședință și bani din partea BOR Recomandat

Sinodul de zilele trecute nu a dorit ”moartea păcătosului”, nici ”îndreptarea lui”, a dorit doar să arunce praf în ochii lumii și să bage gunoiul sub preș. După două zile de deliberări în care aparatele de bruiaj îi asigurau pe episcopi că ”inspirația duhului sfânt” nu v-a transpira în afara zidurilor Patriarhiei, s-a ieșit cu un comunicat în care Corneliu Onilă era redus la ”simplu călugăr”, deoarece s-a retras pentru binele Bisericii.
Dincolo de metafore stau înșirate o seamă de neadevăruri. În primul rând, Onilă (episcopul de Huși) s-a retras dar NU a fost caterisit.

 

Caterisirea este singura modalitate de a-l reduce pe acesta, așa cum zic ei, la stadiul de ”simplu călugăr”. Prin caterisire i se retrage harul slujirii arhierești și preoțești. Apoi, Onilă acesta, dacă ținea așa mult la imaginea Bisericii, de ce nu s-a retras în primul minut de la apariția imaginilor compromițătoare?
Apoi, prin absurd să zicem, dacă Onilă ajunge ”simplu călugăr”, o fi bine ca în sânul BOR să avem un călugăr presupus pedofil și homosexual?
În al treilea rând, de ce organele de cercetare ale BOR nu au finalizat ancheta lor în ceea ce-l privește pe Onilă și să se pronunțe? De ce nu dorește Sinodul, în special Patriarhul Daniel, să facă curățenie printre episcopii cu probleme morale grave? Actul lui de retragere nu trebuia să fie suficient pentru Sinod, la fel cum actul de retragere a lui Pomohaci nu a fost suficient pentru Arhiepiscopia de Alba-Iulia care l-a cercetat și, în final, caterisit.
Mai mult decât atât, aflăm din decizia Sinodului de zilele trecute, decizie transmisă tuturor episcopiilor din țară și publicată de jurnaliștii de la Vremea Nouă de Vaslui, că ”preasfințitul Onilă” (deci, nu ”călugărul” simplu Onilă) va spurca, pardon, domicilia într-o reședință din eparhia Devei, reședință pe care BOR i-o va pune la dispoziție. Apoi, același Sinod, îi va pune la dispoziție și bani ca episcopul să trăiască în continuare bine. Nu se specifică ce fel de bani i se vor aloca: banul văduvei, sau banii de la stat. Apropo, de la stat, Onilă va mai primi peste 10.000 de lei lunar, salariu de episcop?
Ce a făcut, de fapt, Sinodul cu cazul Onilă? A ascuns gunoiul sub preș, confirmând zvonurile că în toată această perioadă de timp (de la izbucnirea scandalului cu iz de pedofilie și până pe 18 august 2017) s-au dus aprige negocieri, ajungându-se chiar la amenințări cu devoalarea altor cazuri de arhierei cu aceleași metehne ca a celui de la Huși. Și, ca să ”nu facă tulburare” au aburit opinia publică cu ”retragerea”, mizând pe memoria scurtă a oamenilor.
Nu, nu s-a dorit nicio clipă să se facă curățenie în rândul capilor corupți moral și legal ai BOR, Patriarhul Daniel pierzând poate singura ocazie de a intra în istorie cu adevărat (el se chinuie cu Catedrala Neamului). Imoralitatea a învins în locul unde ar fi trebuit stârpită încă de la prima apariție. Să-și aducă aminte episcopii care azi formează un sinod compromis definitiv cum înaintașii lor îl pălmuiau pe ereticul episcop Arie, apărându-și astfel dreapta credință.

Adaugă comentariu

Dezvaluiri.ro, administratorul site-ului şi autorii articolelor nu îşi asumă responsabilitatea pentru comentarii. Aceasta aparţine în exclusivitate persoanelor care le scriu.

Codul de securitate
Actualizează

înapoi la partea de sus

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate