Menu

Actualitate

Cum a acționat Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, pe cod portocaliu

Consiliul Județean Constanța a anunțat că joi, 18 ianuarie, la ora 15.00, pe toate drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, nefiind șosele blocate. Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) a intervenit cu 54 de utilaje de deszăpezire, inclusiv cele 6 freze și șenilata din secția Topraisar. Lucrările au fost monitorizate în teren de către președintele CJ, Marius-Horia Țuțuianu.
„Cele mai afectate tronsoane au fost: DJ 392 – Dumbrăveni-Independența-Movila Verde, DJ 391 A – Șipote-Furnica, DJ 222– Pietreni- Peștera și segmentul Târgușor – Mihail Kogălniceanu, precum și pe DJ 226 B în raza comunei Pantelimon. Pe tronsonul DN 22 – Mihai Viteazu – Constanța se circulă cu dificultate, motiv pentru care recomandăm șoferilor să folosească că rută alternativă variantă DJ 226 – Mihai Viteazu – Corbu – Năvodari”, spun reprezentanții CJ Constanța.

Citeşte mai departe ...

Președintele CJ Horia Țuțuianu a semnat contractul pentru echipamente medicale de ultimă generație la Spitalul Județean Constanța

Spitalul Județean Constanța va beneficia de un nou echipament de rezonanță magnetică și de un sistem informatic PACS - tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN.

Citeşte mai departe ...

Episcopul acuzat de homosexualitate, Corneliu Onilă, s-a stabilit la mănăstirea Văratec. Reacția Patriarhiei Române

În luna august 2017 Patriarhia Română anunța că episcopul Corneliu, acuzat de homosexualitate, a devenit „un simplu călugăr”, iar prin decizia Sfântului Sinod s-a anunțat că acesta se va retrage la o reședință din județul Hunedoara unde va fi la dispoziția Bisericii. Numai că „simplul călugăr” se pare că nu e deloc simplu, iar de ascultare sau smerenie din partea celui care a afectat grav imaginea BOR nici nu poate fi vorba.

Citeşte mai departe ...

Șefa judecătoriei Hârșova, Mariana Pelelungă, sancționată de CSM

De câteva luni, pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)-Secția pentru Judecători în Materie Disciplinară, se află dosarul 23/J/2017 în care magistratul cercetat disciplinar este Mariana Pelelungă, judecător la Judecătoria Hârșova.
Conform CSM, Pelelungă a fost cercetată de Inspecția Judiciară pentru abateri disciplinare conform:

  • art. 99 lit. d) teza a II-a - desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu;
  • lit.i) teza a I-a; nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, precum şi formularea de cereri repetate şi nejustificate de abţinere în aceeaşi cauză, care are ca efect tergiversarea judecăţii;
  • lit.t) teza a I-a raportat la art.991 alin.1; exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.
  • lit.t) teza a II-a raportat la art.991 alin.2 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată - exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Miercuri, 20 decembrie, CSM-Secția pentru Judecători în Materie Disciplinară a decis să aplice judecătorului Mariana Pelelungă sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pentru 3 luni, „pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. lit.i) teza I din acelaşi act normativ.” Vă reamintim, lit.i din statut prevede abaterea de: nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, precum şi formularea de cereri repetate şi nejustificate de abţinere în aceeaşi cauză, care are ca efect tergiversarea judecăţii;
CSM a respins celelalte acuzații. Decizia nu este definitivă, judecătorul având dreptul de a face recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Citeşte mai departe ...

Rotary Club Cetatea Tomis a făcut cadouri copiilor de la centrele de zi Agigea și Traian

După cum au promis, Rotary Club Cetatea Tomis și Interact Cetatea Tomis, s-au ținut de cuvânt. Luni 18 decembrie și marți 19decembrie, copiii centrelor de zi Agigea și Traian au beneficiat de cadouri ca rod al acțiunilor lor caritabile. Ca și în anii precedentți, acum, când sărbătorile de iarnă bat la ușă, au reușit să aducă un zambet pe chipul acestor copii aflaţi în dificultate. Moșul le-a ascultat dorința și 38 de copii de la Centrul de zi Agigea au primit ghete de iarnă.
Cei 55 de copii de la Centrul de zi Traian au găsit fiecare în pungile-surpriză: șosete, chiloți, maieuri, tricouri, pijamale și papuci. Tot la Traian, alaturi de rotarieni, liceul Decebal din Constanța, a dăruit haine și jucarii. Bineînțeles că, toți copii au primit în dar și câte o punguță cu mult doritele dulciuri.
"Pe această cale, dorim să mulţumim următorilor parteneri care au participat în mod gratuit în realizarea celor două concerte caritabile: Club Doors, Grupul Creston, Toddy, Paradox Theory, Tomy Weissbuch, colindători de la Colegiul de Arte Regina Maria. De asemenea, au donat: Hotel Prestige, Coremar șsi Romania Euroest. Nu în ultimul rând, dorim să mulţumim suporturilor media care au înţeles şi înţeleg să vină în sprijinul rotarienilor prin mediatizarea acţiunilor sau a proiectelor noastre, iniţiative care se învârt numai în sfera caritabilului sau în cea de a veni în sprijinul comunităţii. Rotary Serving Humanity sau Binele Mai Presus de Sine, acestea sunt cuvintele care animă şi definesc rotarienii", se arată în comunicatul oficial al Rotary Club Cetatea Tomis.

 

Citeşte mai departe ...

Spectacol pe scena Sălii Polivalente din Tulcea, cu ocazia Zilei Naționale a României

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele George Luchici au participat vineri, 1 decembrie, alături de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea și prefectul Lucian Furdui la un spectacol dedicat Zilei Naționale a României.

Pe scena Sălii Polivalente din Tulcea au evoluat: Mioara Velicu, Steliana Sima, Gelu Voicu, Laura Lavric, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“, Ansamblul Folcloric „Dorulețul“, Grupul Coral „Magia Deltei“.

Citeşte mai departe ...

Românii din diaspora sunt hăituiți și amenințați de ANAF-toți sunt obligați să-și declare veniturile pentru a fi impozitați!

Pentru a trage câți mai mulți bani la bugetul de stat, conțopiștii de la ANAF s-au năpustit ca hienele asupra românilor care muncesc în străinătate. Inventând metode care mai de care mai tâmpite, funcționarii ANAF atacă pe toate fronturile pentru a-și face norma.
În condițiile în care românii care muncesc în străinătate sunt supuși la plata unor impozite și taxe de către statul în care aceștia își desfășoară activitatea, ANAF s-a gândit că nu ar strica să-și tragă la rândul său zeciuiala din buzunarul celora care și așa contribuie din plin la aducerea de valută și lichidități în România.
Foamea furibundă de bani a Statului Român care susține un aparat de stat supradimensionat și plătit de pomană din bani publici aduce după sine o silă și un sentiment de revoltă generală în rândul tuturor, nu numai a românilor din diaspora.
În fotografia alăturată acestui material, aveți dovada: O notificare ANAF trimisă unui român care muncește de zece ani în străinătate.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Revista Presei

Error: No articles to display

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)

Redactor Şef: Ştefan Doru COPOŢ (tel: 0788032808)

Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)

Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Călin GAVRILAȘ

Adresa redacţiei: Constanţa, Bd. Al. Lăpuşneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4
Fax: +40 341 816 200                  E-mail: [email protected]

Copyright © 2014 Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu îşi asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori şi

conţinutul informaţiilor preluate din alte publicaţii. 

Fotografiile însoțite de simbolul 'T' sunt trucate iar cele însoțite de simbolul 'P' sunt publicitare.

Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Sigma Media- București 

Politica de confidențialitate